Ondernemende Deloitters

  • Deloitte Nederland
  • 06 mei 2019
Deloitte

Bij Deloitte werk je samen met collega’s aan mooie producten en diensten voor klanten. Er is ook ruimte voor ondernemerschap. De vaardigheden die je hier opdoet kunnen van pas komen als je later wilt gaan ondernemen. Of misschien juist andersom! Hoe ervaren deze collega’s dit?

De dansschool van Robin Buskermolen

Robin Buskermolen werkt sinds vorig jaar bij Deloitte als Projectleider Professional Practice Department binnen Audit. Hij stijldanst sinds zijn 15e en heeft al negen jaar een eigen dansschool.

“Na het vwo studeerde ik aan de Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Helaas brak ik in 2006 drie rugwervels. Stilzitten is echter niets voor mij. Tijdens mijn revalidatie ben ik met gips en al kantoorwerk gaan doen en in de avonduren Bedrijfskunde gaan studeren. Een week voor mijn eerste stijldanswedstrijd ging het gips eraf. In 2008 werden mijn danspartner en ik Nederlands Kampioen bij de Nederlandse Danssport Organisatie. Twee jaar later startte ik mijn eigen dansschool Dance Fit. Ik beschouw het nog steeds als een uit de hand gelopen hobby.

Als ondernemer ben je met zo veel verschillende facetten bezig. Ik heb veel juridische brieven geschreven en zelfs al eens geprocedeerd. Ik beheers diverse softwareprogramma’s en onderhoud zelf de website. Ook experimenteer ik veel. Zo heb ik bizar veel effect met het schrijven van ‘epic emails’. Mensen bedanken me dat ik ze marketingmails stuur, het leerlingenbestand is sindsdien verdubbeld!

Ik heb bij Deloitte veel profijt van het ondernemerschap en ben niet bang om nieuwe dingen te proberen. Het tempo ligt hoog, snel nieuwe vaardigheden kunnen leren is erg handig. Als ondernemer moet ik soms ook flink buffelen, omdat iets nu eenmaal klaar moet zijn. Andersom leer ik ook veel binnen Deloitte, zoals workshops faciliteren. Heel belangrijk voor mij als docent. Daar wil ik graag nog beter in worden en daar is bij Deloitte voldoende ruimte voor.”

De biomedische start-up van Jean-Luc Kraaijenoord

Jean-Luc Kraaijenoord werkt als business analyst bij Forensic & Financial Crime. In deze rol verzamelt, verwerkt en analyseert hij data rondom frauduleuze activiteiten.

“Fantastisch dat ik werk met nieuwe technologieën zoals machine learning, en onderzoeklocaties bezoek in binnen- en buitenland. Tijdens mijn studententijd heb ik een start-up opgezet in de biomedische industrie, samen met twee co-founders. We hebben met CC-Diagnostics een test op de markt gebracht die gebruikt kan worden in onderzoeken voor het opsporen van baarmoederhalskanker. Hiermee wordt de kans dat vrouwen onjuist beoordeeld worden met een dergelijk onderzoek een stuk kleiner.

Ik krijg veel ruimte om te leren en om fouten te maken, ontwikkeling staat voorop en dat vind ik fijn in deze fase van mijn leven.

We hadden genoeg funding opgehaald om onze start-up naar de volgende fase te brengen. Juist om het bedrijf te laten groeien, ben ik gestopt met het leiden van de onderneming. Ik heb als ondernemer zo veel ervaring opgedaan. Marketing, financiën, validaties, politiek, je moet alle facetten begrijpen. We hebben moeten lobbyen om ons businessplan op het bureau te krijgen bij ministers en zijn ‘uitgefoeterd’ door grote organisaties omdat ze dachten dat we het toch niet zouden halen.

Al deze ervaringen komen van pas bij Deloitte. Als young professional zie ik mezelf als kleine onderneming. Binnen mijn afdeling pak ik graag nieuwe dingen op. Ik leer nog beter om binnen een team samen te werken, en ook om grotere projecten te managen. Ik krijg veel ruimte om te leren en om fouten te maken, ontwikkeling staat voorop en dat vind ik fijn in deze fase van mijn leven. Wellicht sta ik ooit weer aan het hoofd van een eigen onderneming, maar dan met alle Deloitte-ervaring in mijn bagage.”

De Arabische lampen van Jos van Alten

Samen met zijn klasgenoot Stijn van den Broek liep Jos van Alten vorig jaar stage bij Deloitte. Nu zijn beiden aan het werk voor hun scriptiestage, waarna ze bij Deloitte in dienst hopen te komen.

“In 2017 was ik samen met mijn vrouw met vakantie in Egypte, waar we verliefd werden op handgemaakte lampen. We wilden ze graag meenemen voor thuis, helaas waren onze koffers te klein. Het aanbod in Nederland bleek niet groot en erg duur. Zo ontstond het idee om de lampen zelf te importeren en via een webwinkel te verkopen.

Na het vinden van een goede werkplaats en het opzetten van de website was arabischelampen.nl begin vorig jaar een feit. Vervolgens heb ik samen met Stijn de minor ondernemerschap gevolgd aan de Hogeschool Zeeland, om het bedrijf samen verder op te schalen. In gesprek met Deloitte-collega Noël Lodewijkx ontstond vervolgens het idee om ook een groothandel op te zetten om onze producten aan winkels te leveren. Noël is daarmee de derde Deloitter in het team.

Online marketing en initiatief nemen zijn zaken die ik heb geleerd van het ondernemen. Deze skills kan ik zeker inzetten tijdens mijn carrière bij Deloitte. Ook mezelf verplaatsen in de klant gaat eenvoudiger sinds ik zelf onderneem. Ik zou nooit de ondernemer kunnen zijn die ik nu ben, zonder de ontwikkeling die ik bij Deloitte doormaak. De combinatie van ondernemen en het werken bij Deloitte helpt enorm bij het verbreden van je skill set en je netwerk.”

De combinatie van ondernemen en werken bij Deloitte helpt mij enorm bij het verbreden van mijn skill set en netwerk

Spelregels voor nevenfuncties
Deloitters zijn verplicht hun onderneming aan te melden in het Register Nevenfuncties. Dit moet worden goedgekeurd door het bestuur, om mogelijke conflicts of interest te voorkomen.

Deloitte Nederland

Jongeren bewuster maken van hun kansen in de maatschappij

  • Desmond Rozenberg
  • 24 april 2019
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven