Onderscheid is de kracht van het grootste talent

  • René Klerks
  • 19 september 2013

De inschrijvingen voor de Business Course naar Milaan zijn alweer een tijdje geopend en de eerste gegadigden hebben zich al gemeld. Aan ons de schone taak om uit deze grote groep studenten een selectie te maken om de uiteindelijke deelnemers te bepalen. Wij zijn op zoek naar de beste studenten, het grootste talent. Dat klinkt heel logisch, maar wat is dat dan? Wat zorgt ervoor dat de ene kandidaat wel mee kan en de ander niet? Hoe weet je of jij een goede kans maakt?

De CV’s die wij ontvangen van de potentiele deelnemers voor de business course hebben veel overeenkomsten. Zo is de variëteit aan studies beperkt. Het is daarom zaak je te onderscheiden van anderen door je niet vast te houden aan wat enkel door de universiteit in het curriculum is vastgelegd. Vaak leer je het meeste tijdens je studententijd van bestuurs- of commissiewerk. Dit staat vaak verder af van de theorie, maar dichterbij de praktijk. Bij Deloitte wordt veel waarde gehecht aan competentiegerichte ontwikkeling en door middel van extra-curriculaire activiteiten werk je hard aan het ontwikkelen van jouw competenties. Topsport, een relevante bijbaan of een student-assistentschap; het kan allemaal even waardevol zijn.

Uiteindelijk geeft het niet de doorslag of jij de meeste commissies hebt gedaan, op het hoogste niveau hebt gesport of het beste jongetje/meisje van de klas bent geweest. Naast jouw kwalificaties (vrij eenvoudig uit te drukken op het CV), zijn jouw competenties van doorslaggevend belang. Deze competenties kun je eenvoudig opsommen op het CV, maar moet je ook kunnen toelichten in een sollicitatie- of kennismakingsgesprek, het liefst met een voorbeeld aan de hand van de STAR methode. Je kunt jezelf dus goed voorbereiden op een selectie- of sollicitatiegesprek door je bewust te zijn van jouw eigen kerncompetenties en deze te vertalen in een STAR. Weet ook waar jouw zwakke punten liggen en geef aan hoe je hieraan gaat werken, of al hebt gewerkt.

Hoe vind je echt talent in een groep masterstudenten met goede cijfers en sterke CV’s? Echt talent kent zichzelf en kan anderen overtuigen van hun eigen kracht!

Ben jij een Masterstudent Accountancy, (Bedrijfs)Economie of Finance? Dan kun jij je nu aanmelden voor de Deloitte Accountancy Business Course en wie weet ga jij van 20 t/m 23 november mee naar Milaan! Durf jij gas te geven?

www.werkenbijdeloitte.nl/bcaccountancy 

René Klerks

Recruiter Accountancy

In 2011 heb ik mijn master Bedrijfskunde afgerond aan de Universiteit Twente, met als onderwerp social network site recruitment. Nu ben ik als recruiter verantwoordelijk voor de werving van studenten en starters voor onze audit praktijk in Noordoost Nederland.

The beginning of becoming

  • Hendrike Visser
  • 16 september 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven