Ons Deloitte-avontuur so far

  • Deloitte Nederland
  • 01 juli 2016
Deloitte

Gerben en Daniëlle zijn werkstudent bij Deloitte op de afdelingen Area Development and Partnership (ADP) en Real Estate Transactions (RET). Afgelopen maand zijn deze twee afdelingen samen gegaan en vormen nu samen de afdeling Real Estate & Partnerships. Werkstudent zijn is hen zo goed bevallen, dat zij na de zomer in dienst treden als Business Analisten bij Deloitte! Lees hieronder hun duoblog.

Eerste kennismaking

Gerben: Tijdens mijn master Real Estate aan de TU Eindhoven ben ik, op de Real Estate Inhousedag, via mijn studievereniging voor het eerst in contact gekomen met Deloitte Real Estate. Tijdens deze uitdagende dag wist voornamelijk de diversiteit van de werkzaamheden binnen de drie real estate afdelingen mij te boeien. Uiteindelijk bleek de financiële insteek van Real Estate Transactions voor mij het meest leerzaam en na de korte sollicitatieprocedure kon ik in eerste instantie voor vijf maanden starten als werkstudent. Dit bleek achteraf een perfecte opmaat te zijn geweest om direct na mijn afstuderen aan de slag te kunnen bij Deloitte Real Estate.

Daniëlle: Ook ik bezocht een Inhousedag bij Deloitte tijdens mijn bachelor Business Analytics. Dit was bij de afdeling Data Analytics. Ik kreeg deze dag een goed gevoel bij Deloitte. Deloitte is een grote multidisciplinaire organisatie waardoor ik me goed verdiept heb in de mogelijkheden voor mij binnen Deloitte. Zo kwam ik in contact met de afdeling Real Estate. Vastgoed was voor mij een nieuwe wereld maar toch ook weer niet. Real Estate is tastbaar, zichtbaar en iedereen heeft er mee te maken, dit maakt het interessant. ADP nam alle ruimte om mij goed te informeren over mijn mogelijkheden binnen deze afdeling. Zo werd mij duidelijk dat in de vastgoedsector “big data” aan het begin stond van een opmars. Deze combinatie van vastgoed en data analytics maakte mij enthousiast en resulteerde erin dat ik startte als werkstudent bij ADP. Nu, een jaar later, heb ik ook daadwerkelijk het gevoel dat ik heb kunnen bijdragen aan het slaan van een brug tussen vastgoed en data analytics. 

Onze start

Als werkstudent bij Deloitte Real Estate ben je vanaf dag 1 onderdeel van het team. Je wordt geacht om op verschillende facetten mee te draaien. Hierbij voer je werkzaamheden uit voor zowel je directe collega’s als voor de klant. Doordat je de eerste dag wordt opgevangen door je buddy (een collega waar je al je vragen en problemen kunt neerleggen) en met vrijwel alle collega’s een individueel koffiemomentje staat ingepland, hebben wij ons vanaf het eerste moment thuis gevoeld. Dit is terug is te zien in alle mooie teamuitjes en borrels, zoals onder andere het Deloitte feest in de Heineken Music Hall, de FAS Summerparty, een weekend naar Texel en de vrijdagmiddagborrels. 

Inhoud van het werk

Gerben: De inhoud van mijn werkzaamheden die ik de afgelopen periode bij Deloitte Real Estate Transactions heb uitgevoerd zijn zeer divers. De ene week beoordeel je in opdracht van Deloitte Accountancy taxatierapporten onderhevig aan de jaarrapporten, de andere week schrijf je mee aan een huisvestingsstrategie voor een grote multinational, bereken je de financiële haalbaarheid van een potentiele herontwikkelingslocatie of voer je ondersteunende werkzaamheden uit voor de verkoop van een vastgoedportefeuille. Juist door mijn brede interesse in het vastgoed is dit in mijn ogen de perfecte kickstart van mijn carrière.

Daniëlle: Ook bij ADP zijn de werkzaamheden zeer divers. Als werkstudent krijg je de kans om mee te helpen met veel uiteenlopende opdrachten. Bij deze opdrachten werk je in wisselende teams. Ik heb onder andere meegeholpen bij locatiestudies, analyses en offertes gemaakt voor gemeenten en woningcorporaties en ben ik al snel betrokken geraakt bij een grote opdracht voor de huisvesting van de Nationale Politie. Naarmate ik langer werkzaam was kreeg ik ook steeds meer verantwoordelijkheden bij mijn werk. Als werkstudent functioneer je als een volwaardige collega. Ik heb met klanten om de tafel gezeten, cursussen gevolgd, events georganiseerd en geadviseerd bij het oplossen van complexe vraagstukken omtrent vastgoed. Hiervan heb ik ontzettend veel geleerd en heb ik de kans gekregen mij te ontwikkelen tot een echte consultant.

Toekomst bij Deloitte 

Beide gaan we deze zomer eerst nog een lange reis maken voordat ons Deloitte avontuur zich voortzet. De ervaring als werkstudent zorgt voor een vliegende start bij onze carrière. Door de diversiteit van de werkzaamheden op onze afdeling en de extra verantwoordelijkheden die wij erbij zullen krijgen, zullen wij ons de komende jaren op breed vlak blijven ontwikkelen voordat we ons specialiseren in een specifieker aspect van het vastgoed. Samen met het gegeven dat het Real Estate team een ontzettend leuke en hechte club is weten wij zeker dat we de komende jaren op de voor ons juiste plek zitten om ons te ontwikkelen tot een vastgoedprofessional.

Over Gerben en Daniëlle

Gerben Sinke heeft de master Real Estate gevolgd aan de TU in Eindhoven. Sinds begin 2015 is hij werkzaam bij de afdeling Real Estate Transactions bij Deloitte.

Daniëlle van Lier heeft Business Analytics gestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam, gevolgd door een master Beleid, communicatie en organisatie. Sinds 2014 is zij werkzaam bij de afdeling Area Development & Partnerships bij Deloitte.

Deloitte Nederland

A day at the Cyber Intelligence Center

  • Xander Lammertink
  • 29 juni 2016
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven