Ontdek wat jij écht leuk vindt tijdens Risk Advisory Business Course

  • Deloitte Nederland
  • 26 februari 2020
Deloitte

In 2019 ging Ida van de Kamer mee op de Deloitte Risk Advisory Business Course. Het was een mooie en avontuurlijke trip en uiteindelijk ging ze zelfs bij Deloitte aan de slag! Vol enthousiasme geeft ze antwoord op 7 vragen over de Business Course.

1. Waarom heb jij je ingeschreven voor de Deloitte Risk Advisory Business Course?

Ik schreef me in voor de Business Course met als doel Deloitte, en specifiek de werkzaamheden van de afdeling Risk Advisory, beter te leren kennen. Ik verwachtte namelijk dat ik, na het afronden van mijn studie Rechten en Bedrijfskunde, een goede match zou kunnen zijn met Regulatory Risk.

2. Hoe kijk je terug op de Deloitte Risk Advisory Business Course?

Ik ben heel erg blij dat ik mij heb aangemeld voor de Business Course. Het intensieve programma bood mijn enerzijds inzicht in de werkzaamheden en daarnaast was het de uitgelezen kans om kennis te maken met de mensen die werken bij Deloitte. De balans tussen inhoudelijke en sociale activiteiten was wat mij betreft perfect!

3. Wat staat het je meest bij van de Deloitte Risk Advisory Business Course?

Wat mij het meeste opviel is dat de Business Course iedereen de ruimte bood om écht zichzelf te zijn. Sterker nog, dit heeft ervoor gezorgd dat ik uiteindelijk gesolliciteerd heb bij Deloitte. Door de openheid ontstond er een hele goede sfeer binnen de groep. Na de Business Course heb ik nog heel veel contact gehad met een aantal deelnemers.

4. Wat zou je willen meegeven aan studenten die nu meegaan op de Deloitte Risk Advisory Business Course?

Wees jezelf en stel vragen! Het is een ideaal moment om Deloitte te leren en inzicht te krijgen in wat Risk Advisory nou precies inhoudt. Ik wist niet wat ik kon verwachten, maar dat geeft ook helemaal niet. Er komen allerlei studenten met verschillende studie achtergronden. Laat het allemaal op je af komen en geniet ervan!

5. Wat was het hoogtepunt van de Deloitte Risk Advisory Business Course?

Het hoogtepunt van de Deloitte Risk Advisory Business Course was voor mij de snelle fietstocht door Budapest, haha. Nee, ik vind het lastig om echt één hoogtepunt te noemen. De sfeer sprong er, zoals hierboven beschreven, echt uit. Dat maakte voor mij de Business Course en zorgde ervoor dat ik mijzelf zag werken bij Deloitte.

6. Zou je andere studenten aanraden om mee te gaan op Business Course?

Zeker! Zoals ik al eerder aangaf: je leert binnen een paar dagen Deloitte kennen en de werkzaamheden binnen Risk Advisory. Het grote voordeel van de Business Course: je leert niet alleen Deloitte kennen, maar Deloitte jou ook! Dat betekent dat je het belangrijkste deel van je sollicitatieprocedure eigenlijk al achter de rug hebt. Een ideale ingang dus!

7. Hoe verliep het proces na de Business Course en wat doe je nu bij Deloitte?

Ik werk nu als Consultant Regulatory Risk. Na de Business Course was er eerst een evaluatie middels een feedbackronde. Vervolgens had ik twee (kennismakings)gesprekken met mijn toekomstige managers en uiteindelijk kon ik mijn contract tekenen.

Deloitte Nederland

Waarom de Business Course aan elke student aan te raden is

  • Deloitte Nederland
  • 24 februari 2020
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven