Onwijs innoveren

  • Judith Groen
  • 02 november 2012

In mijn vorige leven, waarin ik bij een uitgeverij werkte, werd van mij verwacht dat ik innovatief was. Wat dat was, dat konden ze mij helaas niet uitleggen. Vol goede moed nam ik daar dan ook deel aan een workshop ‘innovation’. We leerden voortborduren op elkaars ideeën, deden allerlei kleuren hoedjes op en bouwden een brug van papier. Kortom, een fantastische dag.

Terug op mijn plek nam ik mij vol energie voor de nieuwe inzichten toe te passen. Ik deed de geleerde oefeningen en kwam met verfrissende ideeën. Helaas liep ik al vrij snel tegen de bekende muur aan; “leuke initiatieven, maar daar hebben we helaas geen geld voor”. Teleurgesteld droop ik af en stortte ik mij maar weer op de dagelijkse bezigheden.

Enigszins sceptisch stapte ik daarom vorige week de workshop innovatie bij Deloitte binnen. Niet dat ik geen zin had om weer eens een papieren creatie te maken, maar het zou waarschijnlijk toch nergens toe leiden... Dacht ik.

Hoe anders verliep het dit keer! Bij Deloitte wordt innovatie namelijk serieus genomen. Nee, we hebben nog geen geweldig vernieuwend en ‘disruptive’ idee bedacht. En ja, ons voorstel verandert nog per minuut. Toch hebben we vandaag het zaadje geplant voor een nieuw product, dat misschien wel de nieuwe ontdekking van 2013 wordt!

En zo niet? Dan hebben we in ieder geval fijn gebouwd met Lego en weten we ook dat als we dan wel een keer die briljante ingeving hebben, Deloitte Innovation voor ons klaar staat. Kom maar op met die inspiratie!

Judith Groen

Junior Controller

Accountant @ Deloitte SME by day | dancer, kickbokser, internet-junk and logophile by night

"In gesprekken met mensen ben ik op mijn best."

  • Deloitte Nederland
  • 31 oktober 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven