Op mijn plek bij Pension Advisory

  • Jeroen Linders
  • 23 april 2012

Meer dan accountancy
Een jaar geleden was ik nog student: druk bezig met afstuderen en nog geen idee wat de toekomst zou brengen. Via een bijbaan bij een andere pensioenadviseur kwam ik bij Deloitte terecht. Ik had tot dat moment geen idee dat Deloitte meer was dan één van de vier grote accountantskantoren en dus ook mogelijkheden bood voor mij als econometriestudent. Maar die waren er wel: ik kon bijvoorbeeld aan de slag binnen Pension Advisory, de afdeling waar advies wordt gegeven over alles wat met pensioen te maken heeft.

In oktober van 2011 ben ik begonnen bij Pension Advisory en de afgelopen zes maanden zijn omgevlogen. Zes maanden waarin ik veel geleerd heb. Op pensioengebied voornamelijk ‘on the job’ aan de hand van afwisselende opdrachten en uitdagingen. Op persoonlijk gebied was buiten de overgang naar fulltime werken ook de verhuizing van mijn studentenstad naar mijn ‘werkstad’ Eindhoven een persoonlijk leermoment.

Een ontspannen start
Gelukkig is er binnen Pension Advisory naast ruimte om te leren ook genoeg ruimte om te ontspannen. Nog voordat ik officieel begon, deed ik in september mee aan de New Hire Week, een week waarin ik medestarters ontmoette van alle disciplines binnen Deloitte Financial Advisory Services (FAS). Naast enkele workshops en trainingen zat deze week vooral ook vol gezelligheid; een ideale start dus.

Buiten de New Hire Week ben ik in de afgelopen zes maanden onder andere met Eindhovense collega’s op bezoek geweest bij een collega in Parijs (Lees hier en hier zijn blogs over die uitwisseling), naar de Efteling met Young Deloitte en gaan klimmen met Young FAS. De laatste, en misschien wel leukste, toevoeging aan dat lijstje is de Pension Advisory wintersport.

Ik zit hier op mijn plek
Eind maart vertrok ik samen met zo’n twintig collega’s van de kantoren in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven richting Val Thorens in Frankrijk met het plan drie dagen lang te genieten van de zon, de sneeuw en, niet onbelangrijk, de bars en cafés die Val Thorens rijk is. Doordat het gebied rond Val Thorens relatief hoog ligt was de sneeuw ook eind maart gelukkig nog van goede kwaliteit en ook de zon heeft zich drie dagen lang van haar beste kant laten zien. Ideale omstandigheden om tijdens de drie dagen overdag mooie tochten te maken, waarbij ’s middags werd verzameld bij een van de vele restaurantjes op de pistes om daar met sterke verhalen en goede grappen een lunch te verorberen.

En die bars en cafés? Ook dat is helemaal goed gekomen: een succesvolle dag skiën of snowboarden werd steevast afgesloten met een bezoek aan La Folie Douce, een club/bar op de piste waar in de zon de vermoeide benen los gedanst werden. Met de ondergaande zon op de achtergrond en de prachtige besneeuwde bergen als decor was dat voor velen een aprés-ski moment om naar uit te kijken. Na een kort rustmoment in de appartementen, werd er samen gegeten in een van de restaurantjes, om er vervolgens nog een lange en gezellige nacht van te maken.

In die drie dagen heb ik mijn collega’s weer beter leren kennen, zijn er one-liners ontstaan die nog lang op de afdeling te horen zullen zijn en is er heel veel gelachen. Deze wintersport heeft me dan ook verder overtuigd van wat ik eigenlijk al wist: niet alleen qua werkzaamheden, maar ook qua sfeer en omgang met collega’s zit ik bij Pension Advisory op de goede plek. Op naar de volgende zes maanden dus, waarin ook alweer genoeg activiteiten gepland staan!
 

Jeroen Linders

Business Analyst

Pension Advisory | Deloitte | Muziek | Films | Gitaar | Festivals

Een niet te missen ervaring

  • Madeleine Merkx
  • 20 april 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven