Op naar Australië!

  • Deloitte Nederland
  • 12 januari 2011
Deloitte

In oktober werd ik gebeld door de Universiteit van Western Sydney (in Australië) met de vraag of ik nog eens langs wilde komen om te ondersteunen bij hun onderzoek en een aantal trainingen te geven. Uiteraard was ik al meteen enthousiast; mooie omgeving, interessant onderzoeken en lekker weer natuurlijk. Ook leek het me een enorme kans om daar ervaringen op te doen, een netwerk op te bouwen, en mijn training skills te verbeteren. Gelukkig stond Deloitte hier ook helemaal achter dus konden de voorbereidingen en het verheugen op een maand Australië beginnen!

Ruim twee jaar geleden heb ik in Australië vijf maanden stage gelopen om daar te helpen met een aantal onderzoeken en ervaring op te doen voor mijn studie Technische Bedrijfskunde. Ik heb nog steeds goede herinneringen aan deze tijd wat het natuurlijk extra leuk maakt dat je gevraagd wordt om weer terug te komen. Het belangrijkste onderzoek waar ik toen aan heb gewerkt, is het optimaliseren van de patiëntenstroom door de echografie afdeling van een lokaal ziekenhuis met behulp van een simulatie model. In Australië hadden ze op dat moment weinig ervaring op het gebied van simulatie modellen in de gezondheidszorg en aangezien Nederland daar al een stuk verder mee is, kon ik daar goed werk verrichten en ook een stukje kennis overdragen. Aan het einde van het project stond er een mooi simulatiemodel en hadden we een aantal suggesties om de patiëntenstroom te optimaliseren waarvan een aantal ook echt zijn geïmplementeerd. Inmiddels is het project ook geëvalueerd en is gebleken dat de bezettingsgraad met 12% omhoog is gegaan en het aantal patiënten dat geholpen kon worden met 83% is gestegen. Interessante resultaten en dat toont ook aan dat er een enorm verbeter potentieel zit in de gezondheidzorg in Australië. Kortom genoeg reden om mijn koffer te gaan pakken!

Gedurende de periode dat ik in Australië verblijf zal ik een aantal korte blogs posten om mijn ervaringen te kunnen delen. Ik kijk er al naar uit!
 

Floor Cornelissen
Business Analyst
Deloitte Consulting

 

Deloitte Nederland

Functie Bugaboo

  • Deloitte Nederland
  • 10 januari 2011
DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven