Op stoom komen bij Deloitte Consulting Technology

  • Lex Mooij
  • 27 januari 2014

Tijdens de sollicitatiegesprekken kwam de vraag al naar voren: ‘’wat denk je dat wij bij SAP solutions precies doen?’’. Ondanks dat ik me in de voorbereiding op de gesprekken goed had ingelezen bleef het lastig om dit écht scherp te krijgen, veel verder dan dat SAP een IT systeem is waar je als bedrijf ‘alles’ mee kunt kwam ik op dat moment niet.

Bij SAP solutions werken wij op het snijvlak van IT, processen en mensen. Dat wil zeggen, IT ondersteunt de processen waardoor de mensen hun taken kunnen uitvoeren. Wij adviseren onze klanten onder meer over het inrichten van hun ‘operating model’, zodat deze zoveel mogelijk waarde uit hun SAP systeem kunnen halen. Om het SAP systeem te laten aansluiten op de processen van de klant is het belangrijk dat wij als consultants over voldoende technische kennis beschikken, ook al vervullen wij vaak geen puur technische IT rol. In dit kader heb ik in mijn eerste maand bij Deloitte een ‘SAP Bootcamp’ gevolgd. Bij onze collega’s in Brussel heb ik geleerd wat het systeem precies inhoudt en welke mogelijkheden het biedt. In deze training wordt ingezoomd op één specifieke discipline van het SAP systeem (bijvoorbeeld finance, sales of manufacturing) en wordt een overzicht geboden van de interacties met andere modules. Een ervaren SAP consultant legt in detail de verschillende stappen binnen een specifieke SAP module uit en leert je hoe je het systeem kunt configureren. Samen met collega’s uit verschillende Europese landen maak je zo voor het eerst kennis met de technische achtergrond van het consulting werk.

Op deze manier word je door Deloitte ondersteund om je te ontwikkelen in de verschillende competenties waarover een consultant dient te beschikken. Omdat IT steeds meer een integraal onderdeel wordt van de bedrijfsvoering van veel organisaties is het in het belang van zowel Deloitte als haar medewerkers om als starter ‘up-to-speed’ te komen. Nu de training achter de rug is, is de tijd aangebroken om de SAP certificatie te behalen en de opgedane kennis direct toe te gaan passen in een klantproject!

Lex Mooij

Business Analyst - Consulting Technology

Lex is in september 2013 gestart bij Deloitte Consulting Technology, SAP solutions na afronding van zijn MSc. Technology & Operations management in Groningen.

Werken bij Deloitte: de ervaring van een startende consultant

  • Roel van Tartwijk
  • 24 januari 2014
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven