Ostendum wint Young Technology Award 2011

  • Deloitte Nederland
  • 21 december 2011
Deloitte

 

Donderdagavond 8 december heeft Ostendum de Young Technology Award 2011 gewonnen. De uitreiking van de award vond plaats in poppodium Atak in Enschede. Voor de award waren zes bedrijven genomineerd, Ostendum, Security Matters, Satrax, RentaLite, Composittransport.com en Genalice. De zes bedrijven kregen 3 minuten de tijd om een pitch te verzorgen en werden vervolgens kritisch ondervraagd door de jury en het publiek.

De jury was overtuigd door de case van Ostendum vanwege de brede toepasbaarheid van de technologie en het business model. Ostendum is een spin-off van MESA+, instituut voor nanotechnologie van de Universiteit Twente.

Ostendum is een nanotechnologiebedrijf gespecialiseerd in optische detectiemethoden. Vloeistoffen zoals bloedsamples kunnen met behulp van de lab-on-a-chip technologie razendsnel geanalyseerd worden. Toepassingen zijn er in detectie van virussen en bacteriën in bloedmonsters, voedsel of water. Aurel Ymeti (CTO Ostendum) is blij met de overwinning: ‘Het was een nek aan nek race, fantastisch dat we gewonnen hebben!’

De publieksprijs van ging naar RentaLite, dat de meeste stemmen van het publiek kreeg.
De jury van de Young Technology Award 2011 bestond uit Jitse Groen (Thuisbezorgd.nl), Rob Noltes (BAT-fund) en Theo Opdam (Plegt Vos). Doorslaggevend in het oordeel van de jury waren de combinatie van maatschappelijke relevantie, de innovativiteit van de technologie, het business model en de brede toepasbaarheid van het product.

De organisatie van de Young Technology Award is in handen van Kennispark Twente, Innovatieplatform Twente, ABN Amro, Deloitte en PPM Oost. Dit jaar vond de verkiezing voor de vierde keer plaats. Deloitte wil met het organiseren van de award de innovativiteit van het bedrijfsleven uit deze regio Overijssel ondersteunen. Wie weet vinden we één van de genomineerde bedrijven van de laatste jaren op korte termijn terug in de Deloitte Fast50 lijst.

Jort Annink

 

Deloitte Nederland

Het is gaaf om een deal waarop je werkt in de krant te zien.

  • Deloitte Nederland
  • 16 december 2011
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven