Pak je kans! – Business Course Milaan

  • Michelle Schravendeel
  • 11 februari 2015

Het begin van de master: veel nieuwe studenten, veel activiteiten en veel studeren… Een overload aan informatie komt je tegemoet. Toch maar gaan nadenken over je toekomst? Een volledige oriëntatie, daar ging ik voor. Voor mij persoonlijk zijn ambitie, doorgroeimogelijkheden en gezelligheid bepalende factoren voor het kiezen van een toekomstige baan.

Na heel wat oriëntatie bij zowel de Big4 als kleinere kantoren, bleek dat ik Deloitte nog niet had gezien: net op de data van de inhousedag en de cursusdag van ESE bij Deloitte had ik andere verplichtingen. Via Linkedin werd ik door Marcel Spermon en Merette Schuurman gewezen op de Business Course in Milaan die werd georganiseerd door Deloitte. Gelukkig kon ik mijzelf nog net inschrijven voor deze Business Course. Na een sollicitatiebrief en CV te hebben geschreven en een persoonlijkheids- en intelligentie test te hebben gemaakt, kreeg ik te horen dat ik was uitgenodigd voor de selectiedag.

Onderweg naar de Maastoren wist ik niet wat ik moest verwachten van de selectiedag en was ik toch wel gespannen. Eenmaal aangekomen, waren de zenuwen snel weg. Het enthousiasme en de interesse van de aanwezige Deloitters, maar ook de studenten, spraken mij gelijk aan. Eerlijk gezegd, voelde ik mijzelf eigenlijk gelijk welkom. Na een aantal (toch wel pittige) gesprekken, een discussie en een afronding wist ik het zeker: “Van Deloitte wil ik meer zien, ik wil mee naar Milaan!” Na twee dagen in spanning te hebben gezeten, ging de telefoon: “Ik mag mee!”

Samen met 24 andere studenten vertrokken we vroeg in de morgen met KLM naar Milaan. In het vliegtuig was het al een dolle boel: super gezellig! In het hotel in Milaan aangekomen, hebben we gelijk de koffers gedropt en werden we ontvangen met een glas champagne door het gehele Deloitte team dat ons die dagen zou gaan begeleiden. Na een lekkere lunch, werd het dan toch wel serieus: het begin van de team casus. Iedere student had een team van vier studenten en een begeleider van Deloitte.

De rest van de dagen zijn een afwisseling geweest van cases oplossen, een interactief spel dwars door de stad Milaan, lekker eten, presentaties, persoonlijk ontwikkeling en niet te vergeten: stappen in de mooiste clubs van Milaan. Daarbij werd er veel verteld over de werkzaamheden van de accountant en over het werken bij Deloitte. Door de informele en open sfeer, heb ik mijzelf alle dagen thuis gevoeld en kon ik met al mijn vragen bij iedereen terecht. Naast het feit dat ik een goed beeld van Deloitte heb gekregen, heb ik er ook nog veel goede vrienden aan overgehouden.

Na dit avontuur kwamen de tentamens toch wat sneller dan ik had gedacht, is de kerstvakantie voorbij, ben ik 23 jaar geworden en zit ik nu bovenin de Maastoren bij Deloitte mijn master scriptie te schrijven. Dit keer was het niet zo spannend: zoveel bekende gezichten en gezellige gesprekken met de mensen van de Business Course. Desondanks toch weer een warm welkom van de vele nieuwe gezichten die ik nu weer tegenkom. In september zal ik starten als Staff bij de Nationale mark van Deloitte.

Kortom, de Business Course is een unieke ervaring waarin je de mogelijkheid krijgt om je volledig te kunnen oriënteren op je toekomstige werkgever. Daarbij kun je ook gebruik maken van meeloopdagen, een stage en Inhousedagen bezoeken. Wees kritisch en kijk waar jij jezelf het beste thuis voelt. Ben je enthousiast? Neem contact op met de recruiter! 

Met de hartelijke groeten en tot snel!

Michelle

Michelle Schravendeel

Mid Market – Scriptie stagiair

Mijn naam is Michelle Schravendeel. Sinds 2 februari 2015 schrijf ik mijn master scriptie bij Deloitte Rotterdam op de afdeling Nationale Markt. Ik heb mijn Bachelor Accountancy behaald op de Hogeschool Rotterdam en vervolgens mijn pre-master afgerond op de Erasmus Universiteit. Momenteel ben ik bezig met de master Accounting and Auditing aan de Erasmus Universiteit. In september 2015 zal ik gaan starten als Staff op de Mid Market afdeling.

Bij Deloitte belandt je afstudeerwerk niet in de kast

  • Erik Bookholt
  • 06 februari 2015
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven