Pedal to the metal - Budapest Business Course

  • Xavier Notermans
  • 16 december 2015

Waarom een Business Course en.. waarom een scriptiestage?

Nadat ik in juli mijn bachelor had afgerond en in september was begonnen met een master, realiseerde ik dat er nog één horde tot de arbeidsmarkt te nemen was: de master-scriptie. Tegelijkertijd speelde de vraag waar menig student aan het einde van zijn academische loopbaan tegenaan loopt; waar wil ik mijn carrière beginnen? Een scriptiestage sprak me aan omdat dit voor beide vraagstukken een antwoord is. Ten eerste is het een uitstekende kans om je potentiele werkgever beter te leren kennen. Bovendien werk je samen met andere master-studenten die eenzelfde scriptie aan het schrijven zijn, waardoor je elkaar kunt motiveren en de mogelijkheid hebt om praktische problemen direct te overleggen. Tel daar nog een extra scriptiebegeleider en een omgeving vol vaktechnische kennis bij op en de keuze voor een scriptiestage is eigenlijk een no-brainer.

De business course naar Budapest leek me een uitstekende kans om mijzelf aan Deloitte te presenteren, maar ook voor Deloitte om zich aan mij te presenteren. De meerdaagse combinatie van een formeel en informeel programma zou een uitstekende kans zijn om beter met Deloitte, haar bedrijfscultuur en haar werknemers kennis te maken, alsook een perfecte manier om mijn interesse in een scriptiestage te onderstrepen.

Budapest

Het hotel waar we verbleven was van alle gemakken voorzien, maar tijd voor een bubbelbad-sessie was er bij aankomst niet. Al snel vertrokken we richting het restaurant van die avond. Na een goede burger en het lokale alcoholische drankje, was het tijd voor een Panic-Room. Dit bleek een uitstekend test voor teamwork, stressbestendigheid en vindingrijkheid. De avond eindigde in een Karaoke-bar waarna we – opgelucht dat zangtalent niet tot de audit-beroepscompetenties behoort – naar het hotel terugkeerden. De middaginvulling van dag twee overtrof ieders verwachtingen: in decennia-oude Trabantjes werden we in de avondspits van Budapest losgelaten. Zoekend naar de weg – en geregeld naar de juiste versnelling – verplaatsten we ons door de stad en voerden op allerlei locaties opdrachten uit. Dit vergde stalen zenuwen maar bleek ook een uitstekende gelegenheid om je medepassagiers beter te leren kennen. Dit was dus letterlijk “Pedal to the metal” tot the max.

De Business Course klantcase

De partner had ons tijdens de kick-off al medegedeeld dat onze case daadwerkelijk bij, en onder het toezicht van een klant van Deloitte zou plaatsvinden. Het bleek om een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij te gaan, waardoor we direct op Schiphol aan de slag konden met field-research. Een klantbezoek en het gebruik maken van de Deloitte laptops en systemen zorgde voor een case die zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid kwam. Aan het einde van de werkdag kregen we de gelegenheid om onze bevindingen te presenteren onder het toeziend oog van een vertegenwoordiging van de luchtvaartmaatschappij. Na een luxe diner hebben we afscheid genomen van de klant en met de groep nog een erg gezellige avond beleefd in de lokale ruin pubs.

Een bevestiging van mijn keuze

Mocht je dit als student lezen en twijfelen of je je voor de Business Course wilt opgeven, dan kan ik je van harte aanraden dit te doen! Het was een buitengewone ervaring die zowel erg leerzaam als ontzettend leuk was. Deloitte heeft zich naar mij gepresenteerd als een bedrijf dat kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan en veel van haar medewerkers verlangt. Daartegenover staat dat ze ook bijzonder veel teruggeeft. De Deloitters die mee waren straalden interesse en vertrouwen uit en hebben mij daarmee niet alleen goed geholpen in het keuzeproces, ze hebben ook samen met de studenten bijgedragen aan een onvergetelijke ervaring! Dit was voor mij de reden om te starten met een scriptiestage bij Deloitte, wat de manier is om mijn carrière binnen de Accountancy te laten accelereren. 

Xavier Notermans

Audit Scriptant

Mijn naam is Xavier Notermans, 23 jaar oud en opgegroeid in Noord-Limburg. Ik heb in Maastricht een bachelor International Business afgerond en heb een minor gedaan aan Korea University in Seoul, Zuid Korea. Momenteel volg ik een Master Accounting & Auditing aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In februari 2016 zal ik starten met een Scriptiestage op kantoor Eindhoven, afdeling Audit.

Global Internship Program – San Francisco!

  • Jurre Moormann
  • 14 december 2015
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven