Pensioen: niet later, maar nu

  • Christian Burger
  • 17 juni 2013

Tegen het einde van mijn studie Technische Wiskunde vroeg ik mijzelf af: wat wil ik hierna gaan doen? Ik wilde graag een functie in de financiële sector waarbij ik niet alleen technisch bezig ben, maar waarbij consultancy ook een grote rol speelt. Zo kwam ik terecht bij een startersfunctie van Deloitte Pension Advisory. Ik kende Deloitte als een van de grootste accounting kantoren. Daarnaast waren er al twee vrienden van mij werkzaam bij Deloitte Consulting en Deloitte Real Estate Advisory. Van hen had ik al goede verhalen over Deloitte gehoord. Na een introductiegesprek besloot ik te solliciteren. En met succes! Per 1 november 2011 kon ik aan de slag als business analyst binnen het Pension Advisory team.

Ik kon al direct meewerken aan één van de grootste Pension Accounting waarderingen van de afdeling. Hierbij bepaal je de hoogte van de pensioenverplichting en de pensioenlast voor een bedrijf, welke in de jaarrekening worden opgenomen. Leuk en interessant is dat je direct de hele waardering zelf mag doen, terwijl je nog maar net in dienst bent. Uiteraard is er de nodige begeleiding en is er meer dan voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Je merkt dan ook dat je pensioenkennis in korte tijd enorm verbetert.

Ik werk nu ongeveer 1,5 jaar bij Pension Advisory en leer nog steeds elke dag nieuwe dingen bij. Bijvoorbeeld over de aankomende wetswijzigingen (de verhoging van de pensioenleeftijd naar 67 jaar) en de veranderende marktomstandigheden. Het effect van de aankomende wetswijzigingen kwam goed naar voren tijdens een van mijn laatste opdrachten. In die opdracht mocht ik een buitenlands bedrijf begeleiden bij het opzetten van een nieuwe pensioenregeling voor haar werknemers in Nederland. Daarbij had ik de taak om het Nederlandse pensioensysteem, inclusief aankomede wetwijzigingen, aan de buitenlandse klant uit te leggen.

Het leuke aan een dergelijke opdracht is dat je tijdens de opdracht veel contact hebt met de verzekeraars en de klant. En dan is het een hele mooie ervaring als er uiteindelijk een verzekeraar wordt gekozen en de regeling kan worden geïmplementeerd!

Christian Burger

Business Analyst - Pension Advisory

Christian studeerde Technische Wiskunde aan Universiteit Twente en is sinds 1 november 2011 werkzaam bij Deloitte Pension Advisory. Hij is onder andere betrokken geweest bij meerdere Corporate Pension Advisory trajecten, waaronder het opzetten van een nieuwe pensioenregeling in Nederland voor de werknemers van een buitenlands bedrijf.

Ik regisseer mijn eigen carrière!

  • Maarten Meijboom
  • 13 juni 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven