Pension Advisory: niet alleen puur rekenwerk!

  • Bo Diederen
  • 21 maart 2012

‘Ideale bijbaner’
Van 2007 tot en met 2011 heb ik Fiscale Economie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg. Vanaf april 2010 ben ik werkzaam bij Deloitte. Als ‘Ideale Bijbaner’ heb ik een jaar lang geproefd van alle verschillende mogelijkheden binnen de Tax afdeling, waarna ik vervolgens als Business Analyst ben begonnen op de afdeling Pension Advisory.

Pensioen, een actueel thema
Er gaat geen dag voorbij zonder dat er in de krant iets te lezen is over Pensioen. Het pensioenakkoord, de lage marktrente, kelderende dekkingsgraden van pensioenfondsen en ga zo maar door. Zaak voor ons om in deze onrustige tijd onze klanten goed te adviseren. Door mijn fiscale achtergrond houd ik mij voornamelijk bezig met DGA-pensioenen. In tegenstelling tot ‘normale’ werknemers, mag een directeur-grootaandeelhouder pensioen opbouwen binnen zijn eigen onderneming.

Afwisseling in mijn werkzaamheden
Jaarlijks dient ten behoeve van de jaarrekening een pensioenberekening opgesteld te worden. Dit is een van de werkzaamheden waar ik mij mee bezig houd. Daarnaast adviseer ik DGA’s over verschillende aspecten die te maken hebben met het pensioen. Hier zijn we veel breder bezig en kijken we naar de gehele situatie van de DGA, dus niet alleen naar zijn onderneming, maar ook naar zijn privé situatie.

Deze afwisseling, het berekenen van de pensioenvoorziening ten behoeve van de jaarrekening en de (fiscale) advisering aan de DGA vind ik erg leuk. En natuurlijk is geen enkele situatie gelijk aan een andere, dus aan mij de uitdaging om voor elke DGA met een passend advies te komen.

Naast mijn meer fiscale werkzaamheden ben ik sinds kort ook bezig met meer collectieve werkzaamheden. Dit zijn veelal opdrachten waar je relatief langer aan werkt dan de werkzaamheden voor de DGA. Ook erg leuk om te doen en vooral leuk dat ik weer een andere kant van de pensioenwereld leer kennen.

Wat ik ook erg prettig vind, is het werken op verschillende kantoren. Ik werk drie dagen per week op kantoor Eindhoven en een dag op kantoor Maastricht. Af en toe maak ik zelfs nog een uitstapje naar kantoor Venlo. Op de verschillende kantoren zijn regelmatig activiteiten met collega’s. Naast de activiteiten van de verschillende kantoren zijn er ook regelmatig activiteiten met alle landelijke collega’s binnen Pension Advisory.


Ben jij benieuwd naar mogelijkheden voor jou binnen de afdeling Actuariaat te Eindhoven? Bekijk dan de vacature:

- Junior Consultant Actuariaat te Eindhoven

 


 


 

Bo Diederen

Analyst

Studeerde van 2007 tot 2011 Fiscale Economie aan de Universiteit van Tilburg. Na haar studie is zij teruggekeerd naar Limburg en woont daar samen met haar vriend. Buiten haar werk doet Bo aan body-balance, pilates en sinds kort aan hardlopen. Een goed boek kan ze moeilijk wegleggen.

Mijn eerste business trip bij Transaction Services

  • Takeshi Kreutzer
  • 20 maart 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven