Pension Advisory: studeren na je studie

  • Bo Diederen
  • 27 augustus 2012

Precies een jaar geleden was ik mij op dit moment aan het voorbereiden op mijn allerlaatste tentamens en het afronden en verdedigen van mijn scriptie aan de Universiteit van Tilburg. Hoe blij was ik dat ik op het punt stond om mijn studie af te ronden en de ‘echte’ wereld in te trekken.

Het afgelopen jaar is er voor mij veel veranderd. Terug verhuizen van mijn studentenstad Tilburg naar de plek waar mijn roots liggen, samenwonen met mijn vriend, een vaste baan bij Deloitte Pension Advisory. En reizen met je eigen auto in plaats van afhankelijk zijn van het openbaar vervoer.

Eén ding is echter niet veranderd. Studeren doe ik nog steeds wekelijks. Niet alleen het bijhouden van vakliteratuur, zoals het PensioenMagazine of de Pensioen Periodiek, neemt elke week een aantal uur in beslag. Als gevolg van nieuwe regelgeving moet iedereen die zich bezig houdt met pensioenadvies een aantal opleidingen volgen. Sinds kort ben ik hier samen met mijn collega’s druk mee bezig. De eerste heb ik al met succes afgerond. In de zomerperiode volgen we met de hele afdeling van Pension Advisory een aantal colleges. Deze worden verzorgd door de Vrije Universiteit Amsterdam. Elk college betreft een bepaald onderwerp en wordt door iemand uit de praktijk (bijvoorbeeld een inspecteur van de Belastingdienst) gegeven. 

De onderwerpen variëren van ‘DGA Pensioen’ tot ‘risicomanagement’. De eerste colleges hebben we inmiddels gehad. Ik vind het erg leuk om naast alle dagelijkse werkzaamheden samen met collega’s weer plaats te nemen in de collegebanken en zo onze kennis verder uit te breiden.

Naast al het werken en studeren wordt er tussendoor natuurlijk ook tijd gemaakt om leuke dingen te doen. Een aantal weken geleden hebben we met de hele afdeling bij een collega thuis gebarbecued. Het weer werkte mee en er was vlees in overvloed. Het was een geslaagde en erg gezellige avond! Voor mij is de zomervakantie alweer voorbij. Dus na drie weken lekker uitrusten kan ik er nu weer vol tegenaan! 

Bo Diederen

Analyst

Studeerde van 2007 tot 2011 Fiscale Economie aan de Universiteit van Tilburg. Na haar studie is zij teruggekeerd naar Limburg en woont daar samen met haar vriend. Buiten haar werk doet Bo aan body-balance, pilates en sinds kort aan hardlopen. Een goed boek kan ze moeilijk wegleggen.

Leading the field in Antalya

  • Jasper van de Rijdt
  • 22 augustus 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven