Positiviteit is de mooiste tijd!

  • Ronald van Etten
  • 19 april 2012

dingendieiknietkan.nl
Zoals het een rasechte Nederlander betaamt, hoort er gezeken te worden op alles om niets. Dit omgekeerde optimisme is een aantal weken geleden tot een hoogtepunt gekomen tijdens een van de vele moppermomentjes op dingen die niet helemaal (lees: ‘helemaal niet’) goed gingen. Ik kreeg dan ook de tip om een blog te beginnen op ‘dingendieiknietkan.nl’ en uiteen te zetten welke taken totaal niet binnen de ‘can-do’ categorie passen.

Mobiliteit, een vereiste voor iedere consultant…
Het was al een tijdje duidelijk dat er door de gebrekkige fietskwaliteiten de Ronde van Frankrijk uitrijden er waarschijnlijk niet in zit. Aan dezelfde categorie kan sinds kort ook normaal lopen worden toegevoegd door een zaalvoetbalavondje van een klant… Schijnbaar is, ongetraind, zaalvoetballen met hardloopschoenen niet heel bevorderlijk voor de gesteldheid van de enkelbandjes. Om het positieve hiervan toch nog een beetje naar boven te halen is de wetenschap dat enkelbanden niet als elastiek gebruikt kunnen worden vrij waardevol.

De weinige mobiliteitsoplossingen die overblijven wordt aangevoerd door autorijden, wat toch stiekem best hard kan gaan met de Punto. Op het moment van loslaten op de Duitse autobaan blijft de limiet qua snelheid vrij lang ver uit het zicht. Dit in combinatie met de uitdaging om het veilig te houden bleek erg groot door de ‘haastige’ besluiten van andere om het stuur om te gooien en drie rijbanen opzij te gaan. Als we deze actie vanuit negatieve kant bekijken dan was het een vrij effectieve manier om de doorgang te blokkeren. Vanuit de positieve kant gezien is het niet heel verschillend, wie wil er immers niet met een verschil van 2 km/uur vrachtwagens gaan inhalen? Het had niet veel gescheeld of ook autorijden had op ‘dingendieiknietkan.nl’ kunnen verschijnen, en dat is voor een consultant iets wat te allen tijde voorkomen dient te worden.

De ‘Dam tot Dam’-loop, een nieuwe kans
Een andere activiteit is hardlopen. Hoewel het vrij onredelijk is om op dit moment te verlangen naar een stukje hardlopen langs de Schie is het wel de bedoeling dat binnenkort daar de deur weer voor open gaat. In september vindt immers de ‘Dam tot Dam’-loop wederom plaats waaraan ongeveer met 250 Deloitters aan deelgenomen zal gaan worden. Hardlopen mag uiteraard op het nieuwe blog komen te staan, maar dan wel het liefst nádat de 10 mijl met succes achter de rug zijn!

Hoewel er redelijk voldaan wordt aan het Nederlanderschap door vooral op negativiteit te focussen, is het wellicht een beter initiatief om positiever gezind te blijven… Zou ‘dingendieikwelkan.nl’ nog vrij zijn?
 

Ronald van Etten

Consultant

Afgestudeerd informatie architect @TUDelft ǀ Enterprise Architecture ǀ Kan moeilijk kiezen, vooral niet tussen Ajax en AZ, maar Barcelona staat op nummer 1 ǀ Heeft een van de weinige rustmomenten tijdens het autorijden ǀ Zoekt graag het randje op van wat toelaatbaar is ǀ Schroomt vooral niet om een weloverwogen mening te uiten ǀ Is zeker niet vies van slechte woordgrappen

Bedenk goed wat je met jouw social media doet

  • Berend Buitink
  • 17 april 2012
DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven