Prettige collega’s en uitdagende werkzaamheden: werken als financial bij Deloitte AD&P

  • Sjors Hoekstra
  • 06 augustus 2015

Tijdens mijn studie heb ik bij verschillende organisaties inhousedagen gevolgd en oriëntatiegesprekken gevoerd. Ik wilde me immers zo goed mogelijk voorbereiden op de start van mijn carrière. In de lente van 2014, net voordat ik aan mijn afstudeeronderzoek begon, was ik er van overtuigd dat ik een financiële rol bij een productiebedrijf wilde invullen, bij voorkeur een traineeship. In de zomer van 2014 bezocht ik de Deloitte Real Estate Inhousedag omdat ik toch nog even verder wilde kijken.

Informele sfeer
Deloitte was - zo dacht ik - een organisatie waar de werksfeer enigszins formeel en stijfjes zou zijn en was daarom niet eerder een organisatie waarin ik geïnteresseerd was. Tijdens de inhousedag was ik erg verrast toen ik ontdekte dat collega’s juist erg ontspannen met elkaar omgaan. Ook de casussen die dag waren erg uitdagend en veelzijdig. Ik raakte overtuigd van het carrièreperspectief bij Deloitte en besloot me daarom volledig in te zetten voor een baan bij Deloitte Real Estate Area Development & Partnerships. Na het succesvol doorlopen van drie sollicitatieronden mocht ik- na het afronden van mijn studie in januari - beginnen!

Mijn eerste week bij Deloitte bestond uit kennismaken. Op de eerste dag, de Landelijke Introductiedag, maakte ik kennis met de bedrijfscultuur en de collega’s van Deloitte Nederland. Daarnaast ontving ik op mijn eerste dag direct een leaseauto, laptop en iPhone. Vanaf dag twee volgde de kennismaking met de collega’s van verschillende afdelingen, de Deloitte systemen, werkwijze en de twee kantoorgebouwen waar AD&P werkzaam is: het gloednieuwe kantoor The Edge in Amsterdam en het comfortabele kantoor in Utrecht.

Diversiteit aan werkzaamheden
Eén van de dingen die mijn werk als Junior Consultant bij AD&P erg interessant maken is de variëteit aan werkzaamheden en klanten. Daarbij is mijn rol bij projecten meestal financieel gerelateerd omdat ik daar de meeste energie uit haal en deze rol bovendien goed aansluit op mijn opleiding Finance. Bij financieel gerelateerde werkzaamheden kun je denken aan het opzetten van business cases voor zowel private bedrijven als publieke organisaties, het analyseren van grondexploitaties van gemeenten en het berekenen van de impact van de vennootschapsbelasting voor grondbedrijven. Door deze afwisseling heb ik niet alleen erg veel geleerd, ook krijg ik uitgebreid de kans te ontdekken welke sector het beste bij me past: van zorg tot onderwijs en van gemeenten tot private organisaties en wooncorporaties. Hierdoor kan ik me nu alvast oriënteren op diverse sectoren zodat ik me in mijn toekomstige carrière kan specialiseren in de sectoren die het beste bij mijn voorkeuren aansluiten. Andere manieren die hebben geholpen me te ontwikkelen zijn het volgen van de externe cursus ‘Regie op waardevolle gebiedsontwikkeling’ en de vele klantbezoeken die ik reeds gedaan heb. Hierdoor heb ik ook aan mijn softskills als consultant kunnen werken.

Nu ik een half jaar bij Deloitte Real Estate AD&P werkzaam ben weet ik dat de werksfeer hier uitstekend is. Hierdoor zijn ook de bedrijfsuitjes- en borrels (elke twee weken in The Edge) activiteiten die je niet wilt missen. Maar wat ik persoonlijk nog waardevoller vind is dat de samenwerking met collega’s erg soepel verloopt en dat je altijd wel bij iemand terecht kunt. Door de combinatie van prettige collega’s en uitdagende werkzaamheden ben ik dan ook erg tevreden over mijn keuze te gaan werken voor Deloitte Real Estate AD&P.

Hopelijk ben je door mijn verhaal meer te weten gekomen over het werken als Junior Consultant bij Deloitte Real Estate AD&P. Mocht je enthousiast worden van mijn ervaringen dan raad ik je aan je in te schrijven voor de eerstvolgende Real Estate Inhousedag! Daarnaast mag je mij altijd benaderen als je graag meer te weten wilt komen over Deloitte Real Estate: shoekstra@deloitte.nl.

Sjors Hoekstra

Business Analyst - FAS

Sjors Hoekstra is afgestudeerd aan Tilburg University (MSc Finance) en heeft twee Bachelor opleidingen afgerond (Avans Hogeschool Tilburg, Bouwkunde & Tilburg University, Bedrijfseconomie). Hij is sinds januari werkzaam bij Deloitte Financial Advisory Services op de afdeling Real Estate Area Development & Partnerships.

Snel leren in een inspirerende omgeving

  • Dave Kerstens
  • 28 juli 2015
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven