Prinsjesdag: hectiek voor kennismanagement?

  • Marit Verstappen
  • 24 september 2012

De hectiek van Prinsjesdag is weer achter de rug. Om 15.15u op de derde dinsdag van september zat iedereen van het kennismanagement in Rotterdam klaar om de stukken tot zich te nemen. Na heel wat gestress en flink wat geblader door het 208 pagina’s lange begrotingsakkoord, blijken de nieuwtjes allemaal mee te vallen. Gelukkig zal het geen nachtwerk worden om alle stukken kort samen te vatten en door te sturen naar onze klanten.

Het is alweer ruim een jaar geleden dat ik als ideale bijbaner bij Deloitte ben begonnen, dit beviel me zo goed dat ik nog voor het einde van het traject als werkstudent aan de slag ben gegaan bij het Wetenschappelijk Bureau voor de btw. De laatste periode als ideale bijbaner op de Private Client Services afdeling in Breda waar ik tien weken lang voor één dag ik de week aan de slag zou gaan, werd iets korter dan gepland. Private Client Services (Business Tax) adviseert vermogende particulieren en/of ondernemers over groei, beheer en overdracht van hun vermogen. Uiteindelijk ben ik maar één dag werkzaam geweest op deze afdeling, tot groot verdriet van de collega’s daar.

Als werkstudent voor het Wetenschappelijk Bureau ben ik vooral bezig met het bijhouden van alle jurisprudentie op het gebied van btw, het schrijven van alerts en het bijhouden van de werkomgeving van Deloitte. Ik vind het leuk om na te denken over bepaalde jurisprudentie en deze vervolgens te ‘vertalen’ naar de praktijk, zoals welke gevolgen een uitspraak kan hebben voor onze klanten.

Mijn werkweek begint pas op vrijdag, omdat dan de Vaktechnische Overleg (VTO) agenda opgesteld moet worden. Deze agenda bestaat uit een overzicht van alle relevante btw-jurisprudentie van de afgelopen week, inclusief de Hoge Raad uitspraken die pas om 12.00u vrijdagmiddag online komen. Aangezien de agenda vóór 14.00u verstuurd moet worden naar alle btw collega’s van Deloitte, zorgt dit ervoor dat de vrijdagochtend goed gevuld is. Ook al is het soms even stressen, toch vind ik het erg leuk en vooral leerzaam om te doen, ik zie namelijk alle nieuwe jurisprudentie op het gebied van btw voorbij komen. Met de nodige vakliteratuur in de mailbox hoeven de btw collega’s zich in ieder geval niet te vervelen tijdens het weekend!
 

Marit Verstappen

Werkstudent

Marit werkt naast haar master Fiscale economie (Universiteit van Tilburg) als Werkstudent bij Deloite Tax.

Deloitte Audit Experience - Ervaar het zelf!

  • Tamara Slijpen
  • 21 september 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven