Process & IT Consulting (n)iets voor mij?!

  • Chris McDonald
  • 11 augustus 2017
Chris

Begin dit jaar was ik klaar met mijn Master Strategic Innovation Management, had ik m’n stage in data analytics afgerond en wilde ik me verder ontwikkelen op het gebied van technologie. Toen ik de functie Business Process & IT Consultant tegenkwam bij Deloitte werd ik enthousiast.

Toch waren er een aantal dingen waar ik tegenaan liep voordat ik heb gesolliciteerd. Een paar van de dingen waar ik over twijfelde heb ik opgeschreven, gecombineerd met een uitleg van hoe het nou écht zit.

Bij de Technology afdeling van Deloitte Consulting kan je alleen maar werken als je een Informatica of een bètastudie hebt gedaan, verstand hebt van computers en eigenlijk niets liever doet dan de hele dag coderen.

Dit was mijn beeld van de Technology tak binnen Deloitte, maar niets is minder waar. Binnen mijn team zijn er inderdaad mensen die een achtergrond hebben in Technologie, maar de meeste hebben een business achtergrond, waar anderen weer Internationale Betrekkingen hebben gedaan. Juist de diversiteit binnen het team leidt tot originele ideeën, en maakt werken voor een bedrijf als Deloitte zo interessant!

De termen ERP en CRM heb ik wel eens gehoord maar ik heb er niet mee gewerkt, dan kan ik eigenlijk niet solliciteren voor deze functie.

Na het lezen van de vacaturetekst vond ik het lastig om in te schatten hoe het nou zat met de hoeveel ervaring die je nodig hebt om te kunnen solliciteren. Hoewel ervaring met een van de systemen (bijvoorbeeld Oracle, SAP, Salesforce of Informatica) wel als een voordeel wordt gezien, zijn er maar weinig mensen binnen onze afdeling die echt ervaring hebben (laat staan experts zijn) met de systemen als ze beginnen. Dat betekent dus dat starters super veel leren, zowel via officiële cursussen als on-the-job. Veel mensen specialiseren zich na een paar opdrachten op een systeem dat ze het meest aanspreekt.

Als Business Process & IT Consultant zit je vooral op kantoor te werken, de klant zie je niet zo veel omdat je toch druk bezig bent met het verbeteren van de systemen en processen.

Voor deze functie is echt van alles mogelijk, maar wat je toch wel het meeste ziet is dat je collega’s veel bij de klant zitten. De meeste projecten zijn in de Randstad, maar sommige zitten ook veel in het buitenland. Zelf heb ik de eerste maanden twee klanten gehad in Rotterdam, maar was ik vooral in Amsterdam om de projecten voor te bereiden. Nu werk ik voor een klant in hartje Utrecht, waar ik van maandag tot donderdag ben. Vrijdag komt iedereen weer terug in Amsterdam en gaan we na een dag werken op kantoor met z’n allen een biertje drinken in de kroeg.

Uiteindelijk moet je de keuze toch echt zelf maken, maar ik hoop dat je met mijn verhaal weer wat meer duidelijkheid hebt over de functie. Mocht je nog meer willen weten, bel dan even (+31622036542) of stuur me een berichtje op LinkedIn. Succes!

Chris McDonald

Business Analyst Oracle Solutions

Na het afronden van een Bachelor International Business, en een Master Strategic Innovation Management in Groningen heb ik een stage in Data Analytics gedaan. Sinds mei 2017 ben ik werkzaam voor Deloitte Consulting binnen de Oracle Solutions serviceline. Hierbij ligt de focus op het verbeteren van processen, het ondersteunen van pakketselecties en het integreren van IT systemen.

The next step: I said yes!

  • Lokyie Wan
  • 11 augustus 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven