Productief thuiswerken door regeling voor kinderopvang

  • Marlon van IJzendoorn
  • 12 april 2021
Marlon

Een goede balans tussen werk en privé is essentieel om te excelleren op de werkvloer. Juist in deze tijd is well-being zeer belangrijk. Deloitte helpt haar werknemers de beste versie van zichzelf te zijn en biedt een betaalde kinderopvang regeling aan zolang scholen en kinderdagverblijven gesloten zijn. ‘’Ik maak er blij gebruik van!’’, aldus Marlon van IJzendoorn, Manager Learning & Development.

‘’We werken met een platform dat vraag en aanbod bij elkaar brengen; oppassers met oppas zoekenden. Ik heb recht op een oppastegoed van 16 uur per week. Tijdens de volledige lockdown, waarin de scholen dicht waren, hadden we elke ochtend een oppas. Nu, met de BSO’s die nog gesloten zijn, maken we drie middagen in de week gebruik van een oppas. Zo creëer je ook een ritme voor de kinderen. Ze krijgen begeleiding bij het maken van hun huiswerk en daarna spelen ze spelletjes of bakken ze muffins. Ook onze kinderen zijn fan: ze hebben elke dag een privé-juf tot hun beschikking’’, aldus Marlon.

‘Door de positief verraste reacties van vrienden en familie besef ik me hoe uniek dit is’

‘’Je kan niet verwachten dat basisschoolleerlingen zelfstandig aan de slag gaan met de lesstof. Zij hebben begeleiding nodig bij het thuis les krijgen en het zelfstandig oppakken van de stof. Tevens zit je in een andere rol met je eigen kind, dus een oppas biedt absoluut uitkomst. Ik kan geconcentreerd werken en ervaar geen stress; ik weet dat het goed zit.’’

Inmiddels hebben 500 Deloitte werknemers zich aangemeld op het platform en zijn er in totaal 1100 oppasdiensten geboekt. De kosten voor de oppasdiensten gaan rechtstreeks naar Deloitte. ‘’Ik vind de regeling getuigen van goed werkgeverschap! Ik ben trots dat Deloitte dit aanbiedt en vertel er graag over tegen vrienden of familie. Door de positief verraste reacties besef ik me hoe uniek dit is als werkgever.’’

Marlon van IJzendoorn

Manager Learning & Development

At Deloitte we grow leaders for the future, build world class capabilities for maximum client impact, and consistently deliver an exceptional development experience to our people. My role as Learning Manager is the delivery of a continuous learning curriculum for Audit that is aligned with the Deloitte global and local regulations, to build on the skills and knowledge for our Auditers. Also, I have a role managing portfolio's in our Learning Team, leading various learning projects, and managing a team helping them reach their personal development goals.

Lunch Lectures volgen over de Future of Energy

  • Oscar Kraan
  • 08 april 2021
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven