Proef de Tax adviespraktijk bij Deloitte met de Ideale Bijbaan

  • Raymond van der Velde
  • 05 februari 2015

Vijf verschillende afdelingen binnen de tax praktijk, tien dagen per afdeling meedraaien en daar in de dagelijkse praktijk werken. Ik kan me woensdag 2 april 2014 nog herinneren als de dag van gisteren. Met de Kick-off day begon daar voor mij een mooi avontuur. Op de eerste dag leer je je mede-IBB’ers kennen en word je voorbereid op hetgeen gaat komen: een professionele werkomgeving en een schat aan ervaring.

 

Die ervaring doe je op door in vijf periodes van tien weken jezelf te profileren. Aangezien ik vanuit Maastricht vaak heen en weer moest reizen, was het voor mij heel prettig dat het indelen van de werkdagen zeer flexibel was. In overleg met je directe begeleider is het vaak mogelijk om een werkrooster te maken dat voor jou optimaal is.

 

Het IBB-traject is niet alleen mooi om verschillende afdelingen te zien, maar ook om verschillende kantoren te bezoeken. Deze kans heb ik dan ook aangegrepen door zowel in Eindhoven als in Amsterdam te hebben gewerkt. Natuurlijk was het reistechnisch niet altijd even handig om vanuit Maastricht naar Amsterdam te gaan, maar dat is prima verlopen. Daarnaast was het een mooie ervaring om het verschil te zien tussen Amsterdam en Eindhoven en dat heeft mij in mijn keuze geholpen, waar ik later verder wil.

 

Groen als gras kwam ik binnen in kantoor Eindhoven. Mijn eerste twee periodes werkte ik binnen Business Tax en Indirect Tax. Mijn roommates vingen me goed op en vertelden wat er van me verwacht werd. Hier hield ik me vooral bezig met uitzoekklussen en het opstellen van stukken voor de belastingdienst. Ook nam ik deel aan het vaktechnisch overleg. Dit is een mooie aanvulling op de studie omdat je hier inhoudelijk veel leert.

 

Bovendien hadden we na elke periode ‘wisseldagen’. Op deze dagen kom je samen met alle IBB’ers en ga je met de groep werken aan ‘soft-skills’. Tijdens een van deze dagen werden we in groepjes ingedeeld en moesten we een innovatieve (dit is een sleutelwoord binnen Deloitte) pitch gaan geven. Het groepje met de beste pitch mocht deze pitch houden voor de ‘Incubation Board’ van Deloitte (gericht op innovatie binnen het bedrijf) en een klant. Dit staat voor ons in maart nog op de rol. Een wisseldag wordt traditioneel afgesloten met een diner en een gezellige borrel!


In Amsterdam begon ik bij TMT. Dit is een VPB afdeling die vooral ziet op bedrijven in de sector technologie, media en telecommunicatie. Ook mocht ik me in Amsterdam nog wagen aan Global Employer Services (internationale Loonbelasting) en Indirect Tax. Hier behoorden naast uitzoekklussen ook het opstellen van adviezen voor de klant en het invullen van aangiftes tot mijn dagelijkse bezigheden.

Naast het harde werk, was er uiteraard ook tijd voor gezelligheid. Op zijn tijd werd er lekker geborreld. Niet alleen met mijn mede-IBB’ers, maar ook met de collega’s van de afdeling.

Een ding is zeker. Het IBB-jaar is voor mij persoonlijk zeer leerzaam geweest. Niet alleen heb ik mijn kennis over Tax flink bijgewerkt, ook de praktijkervaring heeft mij een completere student gemaakt. Twijfel je dus nog of je een stage wilt gaan lopen en of dit goed voor je is? Doe dit dan niet langer en schrijf je in voor de Ideale Bijbaan Tax 2015. Je zult er geen spijt van krijgen!

Raymond van der Velde

Ideale Bijbaan - Tax

Mijn naam is Raymond van der Velde, ik ben 22 jaar en ik doe de Master Fiscaal Recht, accent Indirect Tax in Maastricht. Daarnaast werk ik part-time in de detailhandel en voetbal ik in Maastricht bij de leukste studentenvoetbalvereniging DBSV Red Socks.

Van elective naar Inhousedag tot Analyst

  • Ilham Bsibsi
  • 02 februari 2015
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven