Q&A oud-deelnemers Deloitte Audit Business Course

  • Esmée Trimbos
  • 22 september 2015

Vorige week schreef ik al een blog over de kennismakingsdagen en gaf ik antwoord op vier vragen die veel gesteld worden over de aanmelding voor de Audit Business Course.

In deze blog geven oud-deelnemers Daniel Vaupell (Nationale Markt Groningen), Rogier van Dijk (Core Audit Eindhoven), Erwin Knecht (Core Audit Rotterdam), Mathijs van der Knaap (Core Audit Rotterdam) en Wytse Versantvoort (Core Audit Eindhoven) antwoord op andere veelgestelde vragen over de business course. Want wie kunnen deze vragen nu beter beantwoorden dan de Deloitters die vorig jaar zélf in hun master zijn meegegaan met onze business course? 

Wil jij graag weten hoe zij tegen de business course aankeken toen zij in jouw schoenen stonden? Lees dan snel verder!

Meld je nu aan voor de Audit Business Course 2015 »

Wat was voor jou de reden om je in te schrijven voor de Deloitte Audit Business Course? 

Daniel: Ik zocht bevestiging dat Deloitte bij mij paste en zag dit als een buitenkans om beter kennis te maken met Deloitte.

Rogier: Ik werd op de business course geattendeerd bij een workshop van Deloitte op de uni via een aantal flyers. Wie wil er nou niet een weekend naar Milaan met de mogelijkheid je te laten zien bij een Big4-kantoor?

Erwin: Na een inhousedag had ik een erg goede indruk gekregen van Deloitte. De gemoedelijke sfeer en directe omgang tussen de nieuwe starters en partners sprak mij erg aan. De Deloitte Audit Business Course zag ik daardoor als een logische vervolgstap om het bedrijf beter te leren kennen.

Had je twijfels over je aanmelding? 

Rogier: Ik had zeker twijfels of ik wel goed genoeg zou zijn voor Deloitte (haalde nooit de hoogste cijfers op de uni en ben al wat ouder), maar niet geschoten is altijd mis.

Erwin: Zeker niet! Uiteraard weet je niet of het je gaat lukken, en is het grote cliché ‘niet geschoten is altijd mis’ hier ook zeker van toepassing. Echter is de business course in mijn ogen DE manier om Deloitte goed te leren kennen. Je ziet wat het beroep als accountant inhoudt, leert Deloitters kennen en kan echt de sfeer van Deloitte proeven.

Mathijs: Ik heb nooit getwijfeld aan mijn aanmelding. Naast dat het een sollicitatie is die erg vergelijkbaar is met de selectie die je normaal ook moet doorlopen, is het zo’n bijzondere manier van kennismaken dat ik dacht “dit wil ik niet missen”. Je moet je goed voorbereiden op het assessment en de kennismakingsdagen en dan zal je er geen spijt van krijgen. 

Wytse: Nope… Ik dacht: wat heb ik te verliezen? In het ergste geval zou ik worden afgewezen, maar nee heb je, ja kan je krijgen.

Wat vond jij het leukste in de business course zelf?

Daniel: Lastige vraag, er was zo veel erg leuk! Ik kies dan denk ik voor de balans tussen hard werken en plezier maken. Je wordt hard aan het werk gezet maar daarnaast is genoeg ruimte om te ontspannen en heel veel plezier te hebben.

Rogier: Dat naast het hard werken aan cases er een gezellige en informele sfeer aanwezig. Bovendien krijg je een goede inkijk in het werk van een accountant en de mogelijkheid om al je vragen te stellen.

Welk element in de business course heeft jou overtuigd van jouw keuze voor Deloitte? 

Rogier: De manier van benaderen van elkaar. Van te voren verwachtte ik een competitieve en formele sfeer. Deloitte stelt echter alles in het teken van je eigen ontwikkeling.

Erwin: De Deloitters. Uiteindelijk moet je naar mijn mening kiezen voor een bedrijf waar jij jezelf ziet werken, en na deze week had ik er zo’n goed gevoel bij dat ik meteen de knoop voor mezelf had doorgehakt.

Wytse: Dat was toch uiteindelijk het informele karakter van de business course en de bereikbaarheid van de facilitators. Zo heb ik een avond uren gepraat met een partner en die was erg down to earth. Er was een hele informele sfeer en niemand voelt zich beter dan de rest.

Mathijs: De mensen, dat is waar Deloitte zich echt onderscheidde. Ze waren allemaal spontaan en zorgden voor een goede sfeer. Dit is waar ik voor gekozen heb en dit is ook precies hoe ik het werken met mijn collega’s nu ervaar.

Wat had je anders willen doen tijdens de business course nu je er op terug kijkt? 

Rogier: Meer willen genieten van het feit dat je een weekend naar Milaan bent en niet zo zeer richten op het jezelf laten zien.

Daniel: Altijd een dubbele wekker zetten!

Heb je nog tips voor studenten die twijfelen over hun aanmelding?

Daniel: Niet twijfelen, gewoon doen! Je leert er alleen maar van. Zelfs als je niet mee mag heb je wel al de sollicitatieprocedure doorlopen en kan je misschien alsnog aan het werk!

Rogier: Gewoon doen en niet twijfelen. Zelfs als je niet mee mag is het goed om een keer de procedure mee te maken en bovendien kan je ook wanneer je niet ‘mee mag’ met de business course alsnog aan de slag bij Deloitte.

Wytse: Mijn tip is om je gewoon aan te melden. Je hebt namelijk echt niks te verliezen. Het kan allerlei deuren openen. Niet geschoten is altijd mis.

Wat is de belangrijkste tip die jij zelf ontvangen hebt voorafgaand aan de business course?

Daniel: Wees jezelf, ze moeten je willen om wie je bent.

Rogier: Wees jezelf.

Wytse: Work hard, play hard… Have fun!

Meld je nu aan voor de Audit Business Course 2015 »

Esmée Trimbos

GSC- Recruiter Accountancy

Na het afronden van mijn studie Communicatie ben ik een Premaster Cultuursociologie gaan volgen aan de Universiteit van Amsterdam en heb ik na deze Premaster Sociale- en Organisatie Psychologie gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Na meer dan een jaar in de uitzendbranche waar ik tijdens de laatste fase van mijn studie startte, besloot ik dat het tijd werd voor een volgende stap en heb ik de overstap gemaakt naar Deloitte waar ik nu als Recruiter verantwoordelijk ben voor de instroom van studenten en starters voor de Accountancy praktijken van Deloitte in onder andere Rotterdam, Breda en Middelburg.

Allround M&A professional in een uitdagende omgeving

  • Bas Steeman
  • 21 september 2015
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven