Real Estate Advisory, de leukste projecten?

  • Pieter-Bart Visscher
  • 08 juni 2012

Laatst vroeg een collega mij welke projecten ik het leukst vind.

De leukste projecten. Leuk is niet het eerste dat in me opkomt als ik ’s ochtends vroeg de Maastoren in de verte zie opdoemen. De vanuit Zeeland meegekregen calvinistische arbeidsethos biedt daarbij ook weinig aanknopingspunten. Daar staan vooral doorzettingsvermogen, hard werken, goed je best doen en je talenten gebruiken centraal. Luctor et emergo is niet voor niets de provinciale lijfspreuk.

Als mijn collega mij had gevraagd van welke projecten ik de meeste energie krijg, waar ik mij echt in wil verdiepen, in wil vastbijten, dan had ik hem geantwoord dat dat de projecten zijn waarbij er een grote strategische en organisatorische uitdaging ligt. Als vrijwel alles ter discussie staat en als alle deuren open mogen.

Sinds kort heb ik weer zo’n project. De directie van een gedreven vastgoedonderneming heeft Deloitte Real Estate Advisory gevraagd om het verbeterpotentieel in hun organisatie op te sporen. In deze tijden waarin het (beleggings)rendement onder druk staat, maken een effectieve organisatie en goede werknemers het verschil. Naast een analyse van interne documenten, interviewen wij daarom mensen door de hele organisatie, omdat de werknemers vaak een goed beeld hebben bij de verbetermogelijkheden in hun werkzaamheden. We ordenen en analyseren alle informatie, zodat we binnenkort onze kritische en gefundeerde bevindingen aan de directie kunnen presenteren. Zo’n project vind ik gaaf en uitdagend, maar leuk?

Als mijn collega had gevraagd waar ik de meeste voldoening uit haal, waar ik mij het prettigst bij voel, dan had ik hem geantwoord dat dat de projecten zijn waarbij er een duidelijke impact is op de maatschappij. Als ik positief kan bijdragen aan leefbaarheid, aan betaalbaarheid van wonen, aan maatschappelijk rendement.

Sinds kort heb ik weer zo’n project. Voor een grote regionale woningcorporatie zijn we bezig met een strategische herpositionering. De corporatie heeft hierbij duidelijk aangegeven dat ze het beste willen voor hun huurders, de leefbaarheid in de wijken willen verbeteren en de betaalbaarheid van hun portefeuille willen garanderen. Door middel van allerlei analyses op de regionale woningmarkt, vastgoedportefeuille en interne organisatie leggen we de directie de belangrijkste keuzes voor de toekomst voor, met daarin een duidelijke koers voor de strategie. Zo’n project vind ik mooi en inspirerend, maar leuk?

Wat deze projecten echt leuk maakt is niet zozeer de inhoud, maar het samenwerken met collega’s. Het in compacte teams intensief samenwerken met scherpe mensen. Als de dag zich vult met humor, practical jokes en taalkundige spitsvondigheden en er daarbij keihard wordt gewerkt om het beste resultaat neer te zetten voor de klant, dan is een project leuk.

Leuk. Raar abstract woord eigenlijk…

 

Wil jij ook bij Deloitte binnen dit vakgebied werken? Bekijk dan de vacature voor de functie van: Junior Consultant Real Estate Strategy 

 


 

Pieter-Bart Visscher

Business Analyst

Na zijn BA aan de Roosevelt Academy in Middelburg te hebben gehaald, studeerde Pieter-Bart af in Bouwkunde (TUDelft) en Economie (Erasmus Universiteit). Hij woont in Goes, is getrouwd en heeft een zoontje. Hij houdt van de zee, auto’s, Nederlandse literatuur, sigaren, het protestantisme en de Bourgogne. Pieter-Bart luistert graag naar jazz, lounge en baroque. Hij twittert over zijn werk onder de naam @pbvisscher

Deloitte Ladies Open

  • Ronald Frins
  • 07 juni 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven