Real Estate Strategy… Klinkt goed, maar wat is het precies?

  • Thomas Pons
  • 18 oktober 2012

Drie dagen na het behalen van mijn ingenieurstitel aan de TU Delft (bouwkunde: Real Estate & Housing) ging ik aan de slag als business analist bij het Real Estate Strategy team van Deloitte. Met het overhemd gestreken, de schoenen gepoetst en een nieuw jasje aan, stapte ik vol energie en enthousiasme de 21e verdieping van de Maastoren binnen waar de Rotterdamse uitvalsbasis van ons team is gehuisvest. Na persoonlijke gesprekken met tien directe collega’s kon ik vrijwel direct aan de slag voor de klant!

Mijn eerste klus als Real Estate Consultant
Met veel plezier denk ik terug aan de eerste klus waar ik bij aanhaakte. De situatie bij de klant was als volgt: Het management van een institutionele vastgoedbeleggingsmaatschappij had enkele maanden daarvoor samen met Deloitte haar nieuwe strategie geformuleerd en in een businessplan samengevat. Eén van de ambities uit dit plan was om een toporganisatie te worden. In deze tijden maak je met vastgoed niet meer het verschil, dat doe je met je organisatie en met je mensen. Maar hoe word je eigenlijk dat beste jongetje van de klas? Deloitte werd door de opdrachtgever gevraagd om handen en voeten te geven aan deze ambitie.

In het kort zijn we op de volgende manier te werk gegaan: Vanuit de nieuw geformuleerde strategie hebben we samen met de klant de kernprocessen geïdentificeerd, die nodig zijn om de strategie te verwezenlijken. Vervolgens zijn we op basis van onze best practices en ervaringen uit de markt, de processen samen met de klant gaan inrichten. Onze rol was ook om met voorstellen te komen om de processen effectiever en efficiënter te laten verlopen. In verschillende sessies met het management zijn de nieuwe processen getoetst en aangescherpt. Uiteindelijk hebben we de belangrijkste processen in boekvorm opgeleverd, waarna de organisatie zelf aan de slag is gegaan met de implementatie.

Wat nog meer
Met deze korte casus probeer ik te laten zien met wat voor materie en opdrachten je in aanraking kan komen als Business Analist bij Deloitte Real Estate Advisory (Service Offering Strategy). In het jaar dat ik nu werkzaam ben bij Deloitte REA heb ik bijgedragen aan het vormgeven van nieuwe besturings-/ operatingmodellen voor verschillende vastgoedorganisaties, meegedacht over nieuwe strategische doelen voor een woningcorporatie, bijgedragen aan de reorganisatie van een financiële afdeling, een bouwonderneming inzicht gegeven in verschillende marktsegmenten en heb ik intern over de strategie van Deloitte mogen meedenken. Deze veelzijdigheid aan uitdagende opdrachten en de verantwoordelijke rol, die je al snel in projecten krijgt, vind ik het leukst aan het werken bij Deloitte. Direct gevolgd door de collegiale werksfeer en goede ontwikkelmogelijkheden.
Ben je enthousiast geworden van mijn verhaal of wil je meer weten over het type opdrachten dat we voor de grootste namen in vastgoedland uitvoeren? Neem gerust contact met me op!

Thomas Pons

Business Analist

Woonachtig in Vlaardingen, sinds juli 2011 als BA aan de slag bij de mooiste vastgoedadviesclub van Nederland. Studeerde bouwkunde in Delft, houdt van muziek, theater en gezellig met vrienden borrelen.

Deelnemers van de Accountancy Business Course bijna bekend!

  • Mirjam Vosjan
  • 15 oktober 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven