Reinou over werken bij Financial Service Industries (FSI) Core Audit Amsterdam

  • Reinou Bergsma
  • 06 december 2017
Reinou

Na een halfjaar gewerkt te hebben als werkstudent en een scriptiestage ben ik per 1 september 2017 “officieel in dienst” getreden bij Core Audit Amsterdam Financial Service Industries (FSI). De afgelopen maanden gingen snel voorbij maar ik kijk er met ontzettend veel plezier op terug!

Waarom accountancy?

Net zoals veel andere accountancy studenten zat ik met het dilemma wat wil ik gaan doen na mijn studie? Ik ben naar meerdere inhousedagen geweest en kwam er snel achter dat ik graag met cijfers bezig ben, graag contact heb met mensen en in een wisselende omgeving wil werken. Tijdens mijn periode als werkstudent heb ik gemerkt dat deze aspecten allemaal aan bod komen bij FSI.

Waarom Financial Service Industries?

Ik heb destijds bewust gekozen voor FSI omdat ik stage heb gelopen bij een financiële instelling. Wat ik gelijk terug zag bij mijn periode als werkstudent en wat ook kenmerkend is voor FSI, is het bezig zijn met cijfers. Uiteraard ben je als accountant al bezig met de cijfers, maar bij FSI ben je vanwege van de aard van de klant nog meer met de cijfers bezig.

Het klantenpakket van FSI

Kenmerkend voor FSI is dat je een variëteit aan klanten krijgt, tenzij je al weet welke klanten je graag wil controleren. Er is een goede afwisseling tussen de grotere en kleinere klanten. Zo heb ik afgelopen halfjaar meegeholpen bij controle van de treasury afdeling van een internationale bierbrouwerij, een hotel aan de grachtengordel van Amsterdam en een vastgoedbedrijf. Het leuke hiervan is dat de bedrijven in een totaal andere branche zitten waardoor zij worden gekenmerkt door een andere bedrijfscultuur. Het ene moment was ik een leegstandscontrole aan het uitvoeren bij een hotel en het andere moment heb ik gesprekken met de medewerkers van de bierbrouwerij over het bedrijfsproces voor het verkrijgen van geld voor grote transacties. Wat ik erg graag wil overbrengen is dat je als accountant binnen de FSI afdeling ontzettend veel interessante en afwisselende bedrijven van binnen ziet.

Werkzaamheden binnen FSI

Door de variëteit van kleine en grote klanten zijn de teams binnen FSI niet heel groot (tussen de 4 à 10 personen). Hierdoor krijg je sneller verschillende taken waardoor je verschillende aspecten binnen een controle van een klant ziet. Aangezien je met relatief kleine teams zit leer je elkaar ook sneller beter kennen. Daardoor kan je gemakkelijk vragen stellen en dus ontwikkelen. De afgelopen maanden heb ik gemerkt dat je gemakkelijk iemand kan aanspreken van een aantal functies boven jou voor je vragen.

Sfeer binnen FSI

Omdat er een goede afwisseling is bij FSI tussen het werken op het Deloitte kantoor en bij de klant leer je veel nieuwe mensen kennen in plaats van dat je continu bij de klant zit. Hierdoor merk je dat wij als afdeling een hechte groep zijn. Daarnaast leer je elkaar nog beter kennen tijdens evenementen die door onze afdeling worden georganiseerd zoals een weekend naar het Oktoberfest in München en twee keer per jaar hebben wij een cluster evenement. Tijdens dit cluster evenement ga je met collega’s waar je niet altijd mee samenwerkt een activiteit doen zoals een kookworkshop. Hierbij zijn partners, managers maar ook starters aanwezig.

Reinou Bergsma

Staff Core Audit Financial Services Industries

Reinou Bergsma heeft afgelopen zomer haar Master Accountancy & Control aan de Universiteit van Amsterdam behaald. Tijdens haar Master is ze werkstudent en scriptie stagiair geweest bij Financial Service Industries Core Audit Amsterdam. Sinds 1 september 2017 is zij werkzaam op de afdeling Financial Service Industries Core Audit Deloitte Amsterdam.

A Global Deloitter

  • Nicolas Sacré
  • 22 november 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven