Roze koeken voor Carla

  • Arjen Van Dommelen
  • 05 december 2013

‘Hebt u een bonuskaart?’ Ik schrik wakker uit mijn dagdroom en vind mezelf terug aan de kassa bij de Albert Heijn. ‘Ja, tuurlijk’, antwoord ik, ‘alsjeblieft’. Het meisje achter de kassa haalt mijn roze koeken en het flesje rood in een soepele beweging langs de scanner en wenst me een fijne avond. Nadat ik haar hetzelfde toewens loop ik naar buiten en stap de auto in. 

‘Jij houdt toch helemaal niet van roze koeken?’, is het eerste wat ik hoor bij thuiskomst. ‘Klopt. Niet openmaken hoor. Ze zijn voor Carla.’ Een paar gefronste wenkbrauwen en een nachtje slapen later zit ik weer in de auto. Onderweg naar Carla. De roze koeken op de bijrijdersstoel.

Twee weken geleden sprak ik Carla voor het eerst. Het was echt hoog tijd voor een afspraak. Het wordt weer glad de komende maanden en dus zijn winterbanden een must. Bij Carla’s werkgever doen ze onze bandenwissel. Althans, als er geen veertien dingen tussendoor komen.

De afgelopen weken was er steeds wel iets wat roet in het eten gooide en dat maakt het werken bij Deloitte zo afwisselend en dynamisch. Het voorbereiden van een partnermeeting, even doorwerken omdat dat voorstel toch echt de deur uit moest. Ik hoef me hier absoluut niet te vervelen. Maar zo kom je natuurlijk nooit aan winterbanden. Ook dat is werken bij Deloitte.

Toen ik belde om de afspraak te verzetten, zei Carla in goed Utrechts: “het is meneer Van Dommelen weer om zijn afspraak te verzetten, dat worden lekkere koeken Ria.” Toen ik ook die afspraak moest verzetten was mijn schuldgevoel significant groter dan de som van een supermarktbezoek en 1,49 euro. En zo vond ik mezelf weer in de supermarkt de ochtend voor mijn afspraak.

Inmiddels rij ik vrolijk met winterbanden rond. Het is met winterbanden toch echt veiliger naar het skiweekend van Consulting rijden dan zonder. En ach, veiligheid voor 1,49 euro. Is het geen koopje?

Arjen Van Dommelen

Consultant Organisation, Change & Leadership

Arjen (28) is sinds oktober in dienst bij Deloitte. Na zijn masterstudies Journalistiek (RUG) en Arbeids- en Organisatiepsychologie (UU) werkte hij drie jaar bij adviesbureau Akerendam. Daar richtte hij zich op het vormgeven en implementeren van verander- en ontwikkelprocessen op individueel, team- en organisatieniveau. Hij werkt voornamelijk voor klanten in de private sector.

Onze CFO geeft antwoord!

  • Deloitte Nederland
  • 04 december 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven