Samen bouwen aan innovatie en duurzaamheid

  • Deloitte Nederland
  • 24 mei 2019
Deloitte

Deloitte en het Vattenfall Solar Team delen ambities ten aanzien van innovatie en duurzaamheid. Het belangrijkste doel voor beiden: het leveren van topprestaties en een impact maken die er toe doet. Donderdag 2 mei namen vijf Deloitters een kijkje in de keuken bij de zonneauto NunaX die in oktober de race in Australië moet gaan winnen. En zij mochten ook meehelpen met het bouwen van de auto.

Deloitte en het Vattenfall Solar Team

Het Deloitte logo prijkt al enige tijd op de canopy van Nuna. Sommige enthousiastelingen kennen het Vattenfall Solar Team al. Andere Deloitters kennen het partnership door Nuna3: “Tot vorig jaar stond die Solar auto op begane grond in The Edge. Toen is mijn interesse gewekt.”, aldus Jos, Immigratieconsultant bij Deloitte.

Recentelijk is het sponsorship opnieuw verlengd. Maar het Vattenfall Solar Team wordt niet alleen financieel door Deloitte geholpen; we wisselen ook met regelmaat kennis uit. Zo inspireert het Delftse team onze jonge afdelingen en helpen consultants vanuit Deloitte met het verbeteren van de auto, maar ook bijvoorbeeld met vraagstukken over privacy. Er zijn veel overeenkomsten te vinden tussen werken in het Solar Team en werken bij Deloitte.

Overeenkomsten in werkwijze

In sommige gevallen zijn de overeenkomsten tussen het Solar Team en Deloitte erg zichtbaar. Zo adviseren consultants Emma en Rogier een startup die een gezinsauto op zonne-energie bouwt in hoe zij de organisatie kunnen uitbreiden. Maar het komt ook op andere vlakken terug: M&A trainee Rafik benadrukt bijvoorbeeld hoe belangrijk details zijn: “Aangezien de races vaak gewonnen worden op enkele minuten was het erg belangrijk dat er heel precies gewerkt wordt. Het belang van details zie ik ook terug in mijn dagelijkse werk”.

Werken in veelzijdige teams

Net als bij Deloitte zorgt de unieke manier van samenwerken bij het Vattenfall Solar Team voor een groot deel van het succes. Senior Manager Reynout: “Bij Deloitte helpen we iedere dag klanten om veranderingen succesvol te doorlopen. Na het zien van de overwinning van Nuna9 groeide mijn interesse naar hoe de teams georganiseerd zijn. Het is mooi om te zien hoe het team samenwerkt”.

Bridgestone World Solar Challenge 2019

Op 13 oktober 2019 gaat het team van start in Australië. Onze collega’s wensen het Vattenfall Solar Team alvast veel succes!

Reynout: De vorige race was al spannend waardoor het dit jaar in Australië nog spannender beloofd te worden. De NunaX heeft een sterk team waardoor ze zeker kunnen winnen. En ja, ik zal ze zeker blijven volgen.

Jos: Ik ga de race in oktober zeker volgen en ik verwacht dat het Vattenfall Solar Team meedoet om de prijzen. Aan de auto kan het niet liggen!

Rogier: Ik ga de race zeker volgen en verwacht dat ze gaan winnen! Zolang het team uit Eindhoven de winst in de cruiser klasse pakt.

Rafik: Ik zal de race in oktober zeker volgen, ik ben erg benieuwd of het team als 1e eindigt!

Emma: Ik wens het team heel veel succes, en ik ga de race zeker volgen!

Bridgestone World Solar Challenge 2019

Deloitte Nederland

Twintig Deloitters gaan uitdaging aan in Vasaloppet

  • Deloitte Nederland
  • 20 mei 2019
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven