Samen sterker!

  • René van Gassen
  • 11 januari 2013

Door het gemêleerde gezelschap van fiscalisten, accountants en IT’ers heeft Deloitte Tax Management Consulting (TMC) veel verschillende talenten in huis. Hoe ga je een dergelijk gezelschap dusdanig opleiden dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van ieders talent en kennis?

Goede opleiding gedurende je gehele loopbaan
In onze praktijk draait alles om het reduceren van fiscale risico’s en het voldoen aan de wet- en regelgeving (fiscaal en rapportage standaarden). Het inzichtelijk maken van deze fiscale risico’s wordt met de dag belangrijker. We hebben fiscale kennis nodig om hulp te bieden bij zowel het spotten van risico’s als bij het voldoen aan de wetgeving (juiste, volledige en tijdig ingediende aangifte). Kennis van de rapportage wetgeving is nodig voor het opstellen van een getrouwe jaarrekening (juist gerapporteerde belastingpositie). En dat alles kan in de huidige tijd ondersteund worden met geautomatiseerde oplossingen, waarvoor IT kennis benodigd is. Is de onderneming voldoende ‘in control’, dan kan een Horizontaal Toezicht (HT) traject met de Belastingdienst worden aangegaan. Het adviseren en begeleiden van een dergelijk HT traject door TMC maakt de cirkel rond.

Deloitte Tax, meer dan alleen fiscale wet- en regelgeving
Ondanks dat TMC onderdeel uitmaakt van Deloitte Tax dien je als TMC’er dus niet alleen op de hoogte te zijn van de fiscale wet- en regelgeving. Uiteraard heeft ieder van de circa 100 TMC’ers wel een eigen specialisme.

Deloitte is bij uitstek een bedrijf waar je gedurende je gehele loopbaan goed wordt opgeleid en waar veel aandacht wordt besteed aan de vaktechniek. Zo hebben we iedere week een vaktechnisch overleg waarin verschillende TMC onderwerpen, en dus niet alleen fiscale jurisprudentie, aan bod komen. Tevens kennen we zogenaamde WE Colleges waarin één specifiek onderwerp volledig wordt uitgediept en toegelicht. Laatst hebben we tijdens een dergelijk WE College de nieuwe wetgeving omtrent de aftrekbaarheid van de deelnemingsrente (artikel 13L Wet Vpb) behandeld. Jaarlijks is er ook een Summer School, waar in een schitterende, professionele omgeving drie dagen wordt gewerkt aan de vaktechnische kennis. Daarnaast zijn er legio mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.

Het is mij duidelijk dat TMC uit verschillende disciplines bestaat waar verschillende kwaliteiten samenkomen om één doel na te streven: de belastingfunctie van (multinationale) ondernemingen te optimaliseren. Samen één doel, samen één focus maakt TMC een krachtig team.

René van Gassen

Analyst

René van Gassen is werkzaam bij het Tax Management Consulting team te Rotterdam.

That’s how we roll-(out)

  • Carlo de Jonge
  • 07 januari 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven