Sander Nieuwenhuizen over Diversity & Inclusion: ‘The right thing to do’

  • Sander Nieuwenhuizen
  • 21 maart 2017
Sander

Bij Deloitte vinden we een werkomgeving waarin je je authentieke zelf kunt zijn erg belangrijk. Denk aan respect hebben voor anderen die anders denken en een cultuur die deze verschillen erkent, omarmt, respecteert en de toegevoegde waarde ervan ziet. Deze verschillen bundelen we waardoor we als één sterk team opereren. In deze blog legt Sander Nieuwenhuizen, Talent Partner bij Deloitte, uit waarom Deloitte Diversity & Inclusion hoog op de agenda heeft staan. 

“We zijn bezig met een inhaalslag. Het actief binnenhalen van mensen met diverse achtergronden is één, hen actief betrekken is een tweede. Als je een cultuur hebt die diversiteit niet apprecieert en waardeert, raak je die mensen ook weer snel kwijt.

"Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat je met meerdere perspectieven meer innovatie en betere producten en diensten realiseert."

Actiever D&I-beleid

Er zijn verschillende redenen voor een actiever D&I-beleid. Onze klanten verwachten het. En als we alleen mannen zouden aannemen negeren we 50% van de arbeidsmarkt, hetzelfde geldt voor mensen met verschillende etnische achtergronden. Verder toont wetenschappelijk onderzoek aan dat je met meerdere perspectieven meer innovatie en betere producten en diensten realiseert. Deloitte staat bovendien midden in de maatschappij, het is simpelweg ‘the right thing to do’. 

Commitment

Ik constateer een groeiend bewustzijn dat we hiermee aan de slag moeten. We hebben al een aantal netwerken opgezet, GLOBE, Deloitte's Women's Network en het Cultural Diversity Network. Peter Bommel lanceerde persoonlijk GLOBE, ons LGTB-netwerk, een belangrijk signaal van commitment vanuit het Executive Committee.

STEM-profielen

D&I gaat ook over verschillende manieren van kijken naar problemen en oplossingen. Dat doen ingenieurs op een andere manier dan fiscalisten. Mensen van verschillend pluimage, in de breedste zin van het woord, moeten zich bij Deloitte thuis voelen. En de realiteit van de business is dat we tegenwoordig al mensen met zeer verschillende achtergronden aannemen, bijvoorbeeld vorig jaar al meer dan 200 mensen met een STEM-profiel (science, technology, engineering and mathematics). 

Normen en waarden

Als Deloitter moet je je authentieke zelf kunnen zijn, dat is wat mij persoonlijk raakt. Het kost veel energie als je jezelf anders moet voordoen. Dat betekent niet dat we onze meest excentrieke kanten hoeven te etaleren, zoals met slippers op je werk verschijnen. Belangrijk is dat we met elkaar een aantal normen en waarden afspreken, waarbinnen je jezelf kunt zijn. Dat is de combi die we moeten maken.”

Meer weten? 

Wil je meer weten over Diversity & Inclusion bij Deloitte? Binnen Deloitte Nederland hebben we drie communities op het gebied van diversiteit & inclusie: Cultural Diversity, GLOBE en het Women's Network

Meer blogs over Diversity & Inclusion

Ook Nadia Chakor, Leon Pieters en Somil Sharma schreven een blog over Diversity & Inclusion.

Sander Nieuwenhuizen

Talent Partner

Sander Nieuwenhuizen is Talent Partner bij Deloitte, lid van de Executive Committee en voorzitter van de stuurgroep Diversity & Inclusion.

Het gesprek – de voorbereiding

  • Babette Hoes
  • 21 maart 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven