Scriptiestage bij Deloitte Pension Advisory

  • Vincent Schothuis
  • 27 februari 2014

In het kader van mijn master Quantitative Finance and Actuarial Science aan de Universiteit van Tilburg zocht ik een afstudeerstage binnen de richting actuariaat. Op de website werkenbijDeloitte.nl stond een vacature bij Deloitte Pension Advisory (DPA) in Eindhoven en toen ik die zag heb ik meteen gesolliciteerd. De sollicitatieprocedure bestond uit het schrijven van een brief, het insturen van mijn CV en cijferlijst, het uitvoeren van een aantal online tests en twee sollicitatiegesprekken. Het eerste gesprek was met een recruiter en een medewerker van DPA. Dit gesprek was vooral een kennismakingsgesprek, waarbij er veel over mijn persoonlijkheid gevraagd werd en werd er uitleg gegeven over de werkzaamheden van DPA en de rol die ik daarbinnen zou kunnen spelen. In het tweede gesprek, met twee managers van DPA, werd er inhoudelijk ingegaan op mijn scriptie. Ik mocht namelijk zelf met een onderwerp komen, zolang dit toegevoegde waarde zou hebben voor DPA. De hele sollicitatieprocedure resulteerde voor mij in een contract voor 6 maanden bij DPA in Eindhoven. In mijn scriptie vergelijk ik een aantal beleggingsstrategieën voor een pensioenfonds met elkaar, om zo tot een optimale strategie te komen.

DPA bestaat in Eindhoven uit een kleine groep. Dat vind ik persoonlijk erg fijn, omdat je in een kleine groep, mensen vaak wat makkelijker leert kennen. De sfeer op de afdeling is informeel. Iedereen is erg open en direct naar elkaar. Ik kreeg toen ik begon bij DPA een buddy toegewezen. Dat is een werknemer met wat meer ervaring bij Deloitte die je de eerste weken helpt om goed van start te gaan. Ook heb ik regelmatig een gesprek met mijn buddy over mijn vorderingen. Daarnaast vind ik het erg leuk dat ik, ook als scriptiestagiair, meteen opgenomen werd in het team. Aan alle activiteiten, zoals borrels en het kerstdiner, kan ik gewoon deelnemen.

Inmiddels ben ik vier maanden bezig. In de eerste twee maanden heb ik fulltime aan mijn scriptie gewerkt. Daarbij was het mogelijk om gebruik te maken van de kennis van ervaren collega’s. Voor afspraken met mijn begeleider op de universiteit kan ik zonder problemen vrij krijgen. Na de eerste twee maanden werd mij gevraagd of ik ook met een aantal projecten inhoudelijk mee zou willen werken. Dat leek mij natuurlijk erg leuk. Vooral ook, omdat je zo beter inzicht krijgt in de werkzaamheden van DPA. Zodoende heb ik aan twee projecten meegewerkt. Het eerste project was het opstellen van pensioenovereenkomsten voor directeur grootaandeelhouders. Deze moesten namelijk vernieuwd worden, door wijzigingen van de fiscale regels vanaf 1 januari 2014. Het tweede project was het uitvoeren van een pensioenwaardering. Dat is een actuariële waardering ten behoeve het toelichten van het pensioen op de jaarrekening.

Bij de projecten werkte ik ook samen met mensen van andere kantoren. Pension Advisory heeft namelijk ook vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Enschede. Inmiddels ben ik ook op die kantoren geweest en heb ik alle medewerkers van DPA leren kennen.

Momenteel ben ik weer volop bezig met mijn scriptie en die hoop ik over twee maanden af te kunnen ronden!

Vincent Schothuis

Scriptiestagiair - Deloitte Pension Advisory

Mijn naam is Vincent Schothuis. Ik ben 23 jaar en woonachtig te Tilburg. Na mijn middelbare schoolperiode in Roermond, ben ik aan de Universiteit van Tilburg gaan studeren. Daar heb ik eerst de propedeuse Bedrijfseconomie gehaald. Aansluitend ben ik begonnen met de studie Econometrie en Operationele Research. Na drie jaar heb ik mijn bachelor gehaald. Na mijn bachelor ben ik gestart met de master Quantitative Finance and Actuarial Science. Na het eerste semester van deze master heb ik een half jaar in Engeland gestudeerd, aan de University of Essex. Momenteel ben ik bij Deloitte Pension Advisory gestart met het schrijven van mijn scriptie.

Hard werken, veel leren en naar een pretpark: consultant zijn is leuk

  • Leon Haverkamp
  • 21 februari 2014
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven