Solliciteren doe je zo!

  • Deloitte Nederland
  • 24 juni 2011
Deloitte

Afgelopen week klikte ik op het meest gelezen artikel op intermediair: 'Voorbeeld-CV's en sjablonen'. Hierin werden CV-voorbeelden en templates aan de sollicitanten ter beschikking gesteld. Je bladert verder en je komt talloze artikelen over het solliciteren tegen. Gouden tips om op te vallen en nog meer.

Solliciteren doe je niet zomaar. Er komt zoveel bij kijken dat je het op een gegeven moment niet meer ziet zitten. Het is een dilemma voor iedere sollicitant. Jij weet zelf het beste wat je kunt, wat je wilt leren en hoopt te kunnen. Schrijf- en gesprekstechnisch is het een ander verhaal. Want hoe formuleer je jouw teksten het best en hoe voer je jouw gesprekken?
Onderzoeken op dit gebied blijken in veel gevallen tegenstrijdige adviezen te geven. Want wat moet je nou doen en laten? Vermeld je personalia, of juist niet? Prijs je jezelf de hemel in of laat je het aan de (toekomstige) werkgever over? Neem je de termen uit de vacature over of niet? Moet je jezelf verkopen voor de functie waar je op solliciteert of laat je vooral je ware 'je' zien?

Sollicitanten zijn de kluts kwijt, wat het ene onderzoek of ‘zogenaamde deskundige’ aanprijst blijkt door een andere juist te worden afgeraden. Waar gaat het over? Over wie je echt bent of over wat de andere wil zien? Wil je het antwoord weten? Kom dan snel bij Deloitte solliciteren dan maak je het allemaal mee! Laat zien wie je bent, wat je kunt en wat wilt dan laten wij zien wat Deloitte voor je kan betekenen.
 

Noufissa Aiad
Consultant
Deloitte Consulting

 

 

Deloitte Nederland

Prof. dr. P. Kavelaars over het Professorendiner

  • Deloitte Nederland
  • 21 juni 2011
DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven