Solliciteren kun je leren

  • Lianne Hermans
  • 31 maart 2017
Lianne

Morgen mag jij op gesprek komen bij het bedrijf waar je allerliefst wilt werken. Stiekem vind je het best spannend… De zenuwen gieren door je lijf, hier hangt zoveel van af!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Herkenbare zenuwen?! Nergens voor nodig. Zo lang je je goed hebt voorbereid is solliciteren een eitje! De cv selectie ben je immers al doorgekomen, blijkbaar zitten je studie en stage-/bijbaan ervaringen dus wel goed. Tijdens het gesprek is het dus vooral belangrijk dat je laat zien dat jíj als persoon bij het bedrijf past, dat je kunt onderbouwen waarom je bepaalde keuzes hebt gemaakt en dat je goed kunt motiveren waarom jij bij deze organisatie zou willen werken.

Het leuke aan een gesprek voeren is ook dat jij meer te weten kan komen over de functie en het bedrijf. Zorg daarom dat je voldoende vragen hebt voorbereid om voor jezelf ook met een goed gevoel weg te gaan en dat je voldoende input hebt voor een eventuele volgende ronde.

Het gesprek

Wanneer je bij Deloitte komt solliciteren zal je meerdere gesprekken voeren. Het eerste gesprek is met een recruiter en meestal sluit er iemand aan van het team waarop je gesolliciteerd hebt. Dit gesprek is vooral gefocust op kennis maken: Wie ben jij? Wat drijft je? Waar ben jij als persoon naar op zoek en kunnen wij jou dit bieden? Waar liggen jouw kwaliteiten, maar misschien nog wel belangrijker: waar zou jij je verder in willen ontwikkelen? We vinden het erg belangrijk dat je zelfkritisch kunt zijn en dus ook je ontwikkelpunten weet te benoemen. Elke Deloitter gaat aan de slag met een carrière plan. Hierin wordt onder andere opgenomen waarin je jezelf wil ontwikkelen. Niemand is perfect, we vinden het belangrijk dat je een goed zelfbeeld hebt en hier horen ook ‘mindere kanten’ bij. Zorg dus dat je tijdens het gesprek antwoord kunt geven op vragen als: Waarin wil jij je de komende tijd ontwikkelen en wat heb je hier van ons voor nodig?

Daarnaast zijn we tijdens dit eerste gesprek ook erg benieuwd wat je verwachtingen zijn van deze functie. Je hebt er immers niet voor niets op gesolliciteerd, dus we verwachten wel dat je er een redelijk beeld bij hebt. Heb je na het lezen van de vacature toch nog vragen? Je mag altijd bellen of een kop koffie komen drinken met de recruiter of een van de consultants om je beeld scherp te krijgen!

Een ander belangrijk component van de eerste ronde is je motivatie voor de functie. Zorg dat je hier echt goed over na hebt gedacht en dat je met concrete voorbeelden komt waarom jij deze stap wil maken.

Het tweede gesprek zal meer op de inhoud ingaan. Zorg daarom dat je voor de eerste ronde voldoende vragen hebt om het jezelf makkelijker te maken! Door veel informatie tijdens de eerste ronde te vergaren, zal je in het tweede gesprek meer van de inhoud weten. Bij sommige afdelingen krijg je een case in de tweede ronde, die je in sommige gevallen thuis al kunt voorbereiden. Zorg dat je de case goed begrijpt. Heb je vragen of twijfel je aan bepaalde aspecten? Bel de recruiter!

Als de tweede ronde positief is verlopen, volgt het eindgesprek. Dit gesprek is met de eindverantwoordelijke van het team. Hier zullen niet hele nieuwe dingen aan bod komen, het belangrijkst is dat jij als persoon een goede aanvulling bent op het team. Het kan gezien worden als een ‘klik-gesprek’, maar houd er wel rekening mee dat het nog steeds een selectiegesprek is. Ook al is de kans klein, je kan hier nog steeds af vallen. Neem dus geen “die-baan-is-al-in-the-pocket-houding” aan, maar laat jezelf nog steeds van je beste kant zien!

Sollicitatie etiquette

Voor solliciteren geldt: beter over- dan underdressed. De dresscode is business-formal, kleed je hier dan ook naar. Twijfel je omdat je je gesprek op ‘casual Friday’ hebt? Bel dan even voor de zekerheid om af te stemmen wat je wel of niet aan kunt.

Als je eenmaal bij ons in dienst bent kun je prima een spijkerbroek met sneakers aan, maar als je naar de klant gaat is het toch wel vaak formeel.

Meer weten? Neem gerust contact op met één van de recruiters!

TIPbekijk al onze sollicitatietips of lees meer over de verschillende aspecten van ons sollicitatieproces.

  • Sollicitatietips
Delen

Lianne Hermans

Recruiter Consulting

Sinds 2013 werk ik als recruiter (eerst campus, nu experienced hires) voor de consulting praktijk. Daarnaast ben ik performance counselor voor een aantal campus recruiters, wat inhoudt dat ik ze coach bij hun persoonlijke ontwikkeling. In mijn vrije tijd houd ik ervan om lekker en uitgebreid te koken en daarnaast is fotografie een van mijn grote passies.

Deloitte Legal: de ideale plek om te starten

  • Wouter van den Berg
  • 28 maart 2017
Naar boven