Somil Sharma: ‘Culturele diversiteit wordt door Deloitte erkend en gewaardeerd’

  • Somil Sharma
  • 16 februari 2017
Somil

Bij Deloitte vinden we een werkomgeving waarin je je authentieke zelf kunt zijn erg belangrijk. Denk aan respect hebben voor anderen die anders denken en een cultuur die deze verschillen erkent, omarmt, respecteert en de toegevoegde waarde ervan ziet. Deze verschillen bundelen we waardoor we als één sterk team opereren. In deze blog geven we het woord aan Somil Sharma, senior consultant bij Deloitte Consulting, over culturele diversiteit bij Deloitte. 

“Een jaar geleden ben ik begonnen bij Deloitte. En als niet-Nederlands-spreker loop je dan tegen dingen aan. De grootste uitdagingen liggen in het onder de knie krijgen van de bedrijfscultuur, de protocollen en de processen. Maar ook het verkrijgen van informatie kan lastig zijn. Hoe vind ik projecten? Met wie moet ik praten? Daar ben je dan meer tijd aan kwijt dat je zou willen. Het grootste deel van de interne communicatiemiddelen is nog in het Nederlands. ‘

“Kleine gesprekjes bij de koffieautomaat, interessante discussies tijdens de lunch en de vrijdagmiddagborrel waren voor mij onmisbaar voor het creëren van een band met collega’s.”

Om dan toch je informatie te krijgen, ben je echt aangewezen op je collega’s. Gelukkig zijn die erg behulpzaam, door hen heb ik snel mijn plek gevonden binnen het bedrijf. Waardoor? Kleine gesprekjes bij de koffieautomaat, interessante discussies tijdens de lunch en – niet te vergeten – de vrijdagmiddagborrel waren voor mij onmisbaar voor het creëren van een band met collega’s. Door die waardevolle momenten voelde ik me al vrij snel écht onderdeel van het bedrijf.

Inclusieve cultuur

Ik heb het idee dat Deloitte Nederland zich nog in een vroeg stadium bevindt van de ontwikkeling van een cultureel divers bedrijf. Dat zie ik terug in het geringe aantal expats en niet-Nederlands-sprekenden op de werkvloer. Wel merk ik dat Deloitte culturele diversiteit erkent en waardeert. Aan de recruitmentacties, interne platforms en awareness campagnes is bijvoorbeeld af te lezen dat Deloitte oprechte inspanning levert om een echte inclusieve cultuur te creëren. Maar, dan moeten Nederlandse Deloitters actief meedoen én bijdragen. Anders blijft het bij het aannemen van meer internationale medewerkers en dat mag geen doel op zich zijn, het gaat om de cultuur. 

Ik geloof dat elke Deloitter waardering en respect heeft voor diversiteit. Daarom twijfel ik er ook niet aan dat Deloitte zich in de komende jaren zal door ontwikkelen tot beste werkgever voor iedereen. Een organisatie waarbinnen iedere Deloitter een onmisbare schakel is en dat ook zo ervaart.”

Meer weten? 

Wil je meer weten over Diversity & Inclusion bij Deloitte? Binnen Deloitte Nederland hebben we drie communities op het gebied van diversiteit & inclusie: Cultural Diversity, GLOBE en het Women's Network

Meer blogs over Diversity & Inclusion

Ook Leon Pieters, Sander Nieuwenhuizen en Somil Sharma schreven een blog over Diversity & Inclusion.

Somil Sharma

Senior Consultant bij Consulting

My name is Somil Sharma and I am currently working as a Senior Consultant in Business Model Transformation service line in Deloitte Strategy & Operations Consulting. I hold an MBA from Rotterdam School of Management and an engineering degree in Computer Science from Thapar University, India. In my spare time I like to read books, workout and watch documentaries.

Hacking a hackathon

  • Anna Klapwijk
  • 09 februari 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven