Spannend, maar tegelijkertijd ontzettend tof

  • Tim Crone
  • 09 oktober 2017
Tim

Daar zat ik dan… Duimendraaiend te wachten op mijn beurt de digitale innovatie te pitchen waar we al die weken aan gewerkt hadden. En niet zomaar aan een willekeurige jury, maar aan een echte Dragons' Den. In precies twee minuten aan mij de taak hen te overtuigen van ons product en hen tot een investering te verleiden. Die hele ervaring was een van de engste van mijn hele master, maar tegelijkertijd een van de tofste. En ik zal je vertellen waarom.

Precies een jaar geleden stond ik in jullie schoenen: Net gestart aan de VU in Amsterdam en vol motivatie nu eindelijk mijn studie eens serieus te nemen, want mijn Bachelor was echt vier jaar lang lol en af en toe per ongeluk in een college belanden… EBIM was één van de eerste vakken, dus de druk lag er meteen goed op! Het leukste aspect van EBIM , maar wat eigenlijk geldt voor de hele master, is dat het vak zo praktijkgericht was. Eindelijk leerde ik iets wat ik in mijn werkende leven zou kunnen gebruiken. Vooral een pitch van twee minuten maken over iets waar je uren over door zou kunnen praten, is iets waar je nog wel vaker zult moeten doen in je verdere carrière.

Nou, daar zat ik dan… Op de 14e verdieping van The Edge, ‘Het meest duurzame kantoorgebouw van de wereld’. Wist je trouwens dat het atrium de warmte van de zon opvangt en de grond in wordt geleid via twee 130 meter diepe buizen? Daar wordt de warmte opgeslagen en terug omhoog gehaald als het gebouw verwarmd moet worden in de winter. En wist je dat er in The Edge 30.000 sensoren hangen die constant meten hoe het gebouw gebruikt worden? Je zal er ongetwijfeld alles over horen als je op bezoek bent in The Edge!

Maar hoe ging je pitch? Om eerlijk te zijn… We hebben niet gewonnen. We hebben de tweede ronde niet eens gehaald. Toch deed dat niets af aan de hele ervaring, met dank aan de gastvrijheid van de Deloitte mensen. Iedereen was hartelijk en nam echt de tijd alle vragen die je had zo goed mogelijk te beantwoorden. Deze open en behulpzame mentaliteit van Deloitte is mij het beste bijgebleven, en precies die mentaliteit is de reden geweest dat ik gesolliciteerd heb. Hier wilde ik niet meer weg! Oja, en als je Rob de Maat als presentator krijgt die middag, dan ben je helemaal verkocht! Blijkt dat die saaie ‘accountants’ toch ook gevoel voor humor hebben.

Tim Crone

Graduate Intern Customer Solutions

Sinds januari dit jaar scriptant bij Customer Solutions. Interesse in alles met een stekker (of vier wielen en een stuur, maar die hebben tegenwoordig ook steeds vaker een stekker). Doet onderzoek naar het vertrouwen in en gebruik van virtuele assistenten die steeds slimmer worden en steeds meer menselijke trekjes vertonen.

Liveblog: volg onze reporter tijdens World Solar Challenge

  • Deloitte Nederland
  • 05 oktober 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven