Spido vs. BA

  • Thomas de Bruijn
  • 02 februari 2012

Vrijdag morgen, 10.00uur. Normaal kantoor Amsterdam, vandaag op de 21e in de Maastoren te Rotterdam. Net naar de tandarts geweest, geen gaatjes, en nu inspiratie opdoen voor een mooie blog. Nadenkend over mijn 1e maanden bij Deloitte kan ik eigenlijk maar één conclusie trekken: Het is allemaal heel snel gegaan. Bijna net zo snel als de Spido die over de maas voorbij racet. Het grote verschil is alleen dat die Spido elke dag hetzelfde rondje vaart en dat is bij mij nou net precies het tegenovergestelde…

De afgelopen 4 maanden stage gelopen, afgestudeerd, 2 verschillende afdelingen gezien binnen Deloitte Mergers & Acquisitions: Corporate Finance & Transaction Services , 100+ nieuwe Finance collega’s ontmoet. Owja, en net terug van de Intergrated M&A (Corporate Finance, Transaction Services en & M&A TAX) skitrip naar Kirchberg met zo’n 90 M&A collega’s…mij hoor je niet klagen hoor!

Had ik dit een half jaar geleden verwacht? Het werkende leven wordt toch heel anders dan het studentenleven verwacht je. Is die stap groot? Nee, bij Deloitte niet tenminste. Vanaf dag 1 ben je welkom en staan je collega’s klaar om je te helpen. Iedereen is bereid je wegwijs te maken, te helpen met het opstarten van je 1e project of gewoon om even een kop koffie te drinken. Hard werken? Ja zeker, maar wel in een leuke sfeer!

Als Business Analyst bij Transaction Services leer je veel, zie je veel en doe je veel. Dat werd mij in ieder geval verteld tijdens de Finance Inhousedag. Terugkijkend naar mijn 1e 1,5 maand bij Transaction Services, zou ik precies hetzelfde zeggen. Vanaf dag 1 op een mooi project, vooral werkend vanuit kantoor Amsterdam. De 2e week met het team 2 dagen bij de klant gezeten. 180km van Amsterdam, maar gelukkig biedt een mooi hotel en een goed restaurant dan uitkomst. Discussiëren met het management over hun opgeleverde cijfers, rondleiding door de fabriek om meer feeling te krijgen bij het bedrijf. Ja, ik voelde mij direct onderdeel van het team.

En dat is nou juist wat het bij Deloitte zo leuk maakt, maar je hebt het wel zelf in de hand. Het belangrijkste is denk ik als starter bij Deloitte M&A, of het nou Transaction Services is of Corporate Finance, dat je je proactief opstelt. Straal uit dat je wilt leren en durf vragen te stellen. Iedereen is dan bereid je te helpen, van BA tot Partner. Dat begint al bij de 1e kennismaking met Deloitte op je Universiteit of tijdens de Inhousedag… (28 feb is er weer één, zie Finance Inhousedag)

Inmiddels is het 11.03, mijn 1e blog is af en de Spido vaart voor de derde keer voorbij... Tijd voor een kopje koffie!

 

 

Thomas de Bruijn

Business Analyst

Thomas de Bruijn is woonachtig in Rotterdam. In september 2011 is hij afgestudeerd aan de EUR en na een stage van 3 maanden bij Corporate Finance werkt hij sinds 1 december 2011 bij Transaction Services in Amsterdam als Business Analyst.

Vet oud

  • Judith Groen
  • 30 januari 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven