Sporten geeft inspiratie

  • Leo Velthuizen
  • 01 maart 2012

Morgen, weer sporten in onze sportschool 12Fit in de Maastoren. Dat betekent vanavond sporttas klaarmaken. Om 12u00 eerst de spinningles en om 13u00 de les Fit by Power; een pumples. Voor deze twee lessen heb ik twee sets kleding nodig. Schoenen sjouw ik niet heen en weer. Die laat ik op kantoor in mijn locker.

Tegen 12u00 ga ik naar de twaalfde verdieping. In de kleedkamer zijn enkele andere spinners uit de Maastoren al aanwezig. Snel omkleden en de spullen in de kledingkast. Bidon vullen met water en naar de spinningzaal. Muziek aan en vast warm draaien op de beat van de muziek. Dan begint de les, gegeven door Meester Emile of Danny. Op de beats van de muziek en gestimuleerd door de instructeur beklimmen we bergen, zittend of staand, en dalen we in hoog tempo weer af. Na drie kwartier hard werken en zweten de cooling-down. Vervolgens naar de kleedkamer; omkleden voor de pumples. Dan weer naar de spiegelzaal. Spullen klaarzetten: een step, een barbell met verschillende gewichten, een mat en een weer met water gevulde bidon. Op muziek gaan we weer aan de gang. Eerst een warming up waarin alle hoofdspiergroepen aan bod komen. Vervolgens worden alle hoofdspiergroepen apart getraind. Uitdaging ligt hier in het steeds beter uitvoeren van de oefeningen en toename van het gewicht aan de barbell.

Na drie kwartier zijn alle oefeningen afgewerkt en volgt de cooling-down. Naar de kleedkamer en dan heerlijk onder een warme douche. Die is dan wel verdiend. Terug op de werkplek is het nog lang nagenieten van de geleverde inspanningen. Het sporten lijkt vermoeiend maar het geeft voor de rest van de dag juist heel veel energie. Met veel elan werk ik de rest van de dag door en nadat de files weer opgelost zijn vertrek ik richting huis. Voldaan van een dag werken en sporten in de Maastoren.

Wil je meer weten? Kijk dan op: Facebook 12Fit

 

 

Leo Velthuizen

Senior Consultant

Getrouwd, 2 kinderen, woont in Arkel, accountant, sport: spinnen, pumpen, pilates en wandelen. Houd van lekker eten en een glaasje wijn!

Agile: kwalitatief betere projecten!

  • Jeroen Ulrich
  • 29 februari 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven