Sporten verruimt de geest, toch?!

  • Deloitte Nederland
  • 17 februari 2012
Deloitte

Drukke agenda? Een intensieve klant? Heb je geen zin om te sporten in een sportschool?  Heb je ’s avonds na het werk andere dingen te doen of wil je gewoon lekker bewegen en ook nog eens tijdens het werk? Deloitte geeft de mogelijkheid aan haar medewerkers om op kantoor te sporten. Want sporten verruimt de geest, toch? Emile Vrolijk is fitnessinstructeur in de Maastoren in Rotterdam. Hij begeleidt de Deloitters bij het sporten. Dus; ben je benieuwd wat sporten bij Deloitte inhoudt, wat de mogelijkheden zijn en wie Emile is? Lees dan dit interview!
 

Emile, vertel eens iets over jezelf? 

“Ik ben 42 jaar, getrouwd en een zoon van negen jaar. Sinds januari 2000 heb ik de overstap gemaakt van het bedrijfsleven naar de fitnessbranche en in augustus 2000 de overstap van commerciële fitness naar bedrijfsfitness. In de 11 jaar heb ik me verder ontwikkeld door de verschillende opleidingen: streetdance, steps, spinning, TRX, Flowin, yoga en functioneel trainen. Ik ben erg enthousiast en zie mezelf meer als entertainer dan sporter. Zelf sport ik niet veel op de fitnessapparaten, maar ik maak gebruik van de TRX; een simpele fitness tool om al je spiergroepen functioneel te kunnen trainen.”


Hoe ben je bij Deloitte terecht gekomen?

“De organisatie ‘High Five Health Promotion’ wordt ingehuurd door verschillende bedrijven waar we incompany fitness voeren. In februari 2010 werd de locatie Deloitte opgeleverd en ben ik benaderd om de locatie te runnen. Ik was al verantwoordelijke van de locatie in Den Haag op het Stadhuis. Na tien jaar was het wel tijd voor een nieuwe uitdaging en een nieuwe omgeving. Ik werk nu bijna twee jaar op locatie Rotterdam en vind het geweldig; een mooi uitzicht en de sporters zijn geweldig. Hierdoor ga je je toch altijd weer met plezier naar je werk!”
 

Wat is het voordeel van sporten in het pand van Deloitte?

“Het grote voordeel is dat het zeer laagdrempelig is. Je hoeft niet naar buiten, je stapt op de 12e etage uit en je kunt meteen aan de slag! Iedereen kan sporten op zijn/haar eigen niveau en er is altijd begeleiding aanwezig. En mocht je een fysiotherapeut nodig hebben, die werkt op dinsdag en donderdag op de 13e etage. Daar heeft hij een eigen behandelkamer. Dit staat trouwens los van het sporten, iedere medewerker kan hiervan gebruik maken. Er is een ruim aanbod aan lessen en voor iedereen wat wils. Je leert je collega’s op een andere manier kennen! Iedereen is toch meer zichzelf, ‘sporten maakt naakt’ is wat mijn collega Danny ook zegt. Iedereen krijgt aan het begin een intake, waar een bloeddrukmeting wordt afgenomen, een conditietest, vetpercentage meting en de doelstellingen worden besproken. Iedereen krijgt een individueel schema. Mocht je al bekend zijn met fitness en werk je liever je eigen programma is dat ook geen probleem. “

 
En jullie maken nu ook gebruik van social media?

“Collega’s onderling spreken elkaar bijvoorbeeld op Facebook. Ze zoeken elkaar ook op en sporen elkaar aan om te gaan sporten. We hebben ook een eigen Facebook pagina: OnetoFIT. Ook hebben we een Twitter account OnetoFit. Hier houden we iedereen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, nieuwtjes etc. “


Wat biedt Deloitte?

De kosten per maand bedragen € 22,50 en hiervoor kun je op openingstijden onbeperkt fitnessen. Je kunt ook een strippenkaart aanschaffen, vooral handig als je niet gestationeerd bent in Rotterdam. Met een strippenkaart kan je dus bijvoorbeeld 10 keer sporten voor een bepaald bedrag. Je kunt 5 dagen per week terecht: ’s ochtends van 7-9u, middag 12-14u en in de avonden van 16-20u.

 

Door: Suzanne Schouten

 

 

 

 

Deloitte Nederland

Software testen: Bij onduidelijke specificaties, zal het ontwikkelteam beslissingen gaan nemen

  • Martijn de Haan
  • 14 februari 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven