Starten in het hart van Technology Consulting: Enterprise Architecture

  • Bo van der Meer
  • 10 juli 2017
Bo

Het kiezen van een baan in deze tijd, waar briljante start-ups uit de grond schieten en de vaak logge gevestigde orde zich waardig probeert te weren tegen de steeds sneller veranderende toekomst gedreven door exponentiele technologische vooruitgang, leek voor heel even een lastige opgave. Een voorliefde voor technologie en strategie, dat stond vast. Het (luxe)probleem: van strategy consulting tot start-ups, big four kantoren of banken, de consumer goods industrie of telecom; tech is everywhere en zo ook de daarbij horende strategische vraagstukken.

Ik kwam al redelijk snel tot de conclusie dat ik, volledig in lijn met mijn eeuwig brede interesse, mijzelf nog niet wilde binden aan een specifieke sector of expertise. Combineer dit met werken in teamverband, variatie, uitdagingen, snelle ontwikkeling en je komt al vrij snel in aanraking met consulting. Een van de belangrijkste factoren voor het differentiëren tussen de vele kantoren was voor mij de manier waarop technologie gepositioneerd zou zijn binnen een bedrijf. Ik zocht een plek waar tech centraal in de organisatie staat en waar innovatie wordt gestimuleerd, een kantoor vergelijkbaar met innovators en early adopters, dat zich niet bij de late majority zou scharen. Bovendien zocht ik een plek waar corporate responsibility en sustainability hoog in het vaandel staan, met de mogelijkheid om zelf iets voor de maatschappij te doen. Het streven was een baan waarbij ik iedere dag met plezier naar mijn werk zou kunnen gaan, inhoudelijk zou worden gechallenged en het gevoel zou krijgen dat ik het verschil kan maken. Dat is gelukt!

Met dank aan een van de recruiters heb ik mijn plekje gevonden binnen Enterprise Architecture, een voor mij tot dan toe onbekend tak van Deloitte. Dit onderdeel van Deloitte houdt zich voornamelijk bezig met grote transformatie, post-merger integratieprojecten of ook start-up projecten waarbij we toonaangevende organisaties begeleiden met socio-technologische veranderingen. Hierbij is het van groot belang om processen, mensen én technologie te veranderen en te balanceren. Wij bereiden organisaties niet alleen voor op internet of things, agile, cloud of blockchain, maar borgen ook de samenhang tussen veelbelovende innovaties en traditionele processen. Dit zorgt ervoor dat de inzet van onze afdeling essentieel is voor vele type projecten en daardoor bijna altijd in samenwerking met andere teams opereert.

Starten binnen Enterprise Architecture betekent uitdagende verschillende type opdrachten binnen verschillende industrieën. Mijn eerste project is een post-merger integratie binnen de financiële sector, waarbij ik de unieke mogelijkheid heb om op hoog niveau mee te denken over strategische mogelijkheden en deze te formuleren, verschillende werkstromen mag begeleiden en ondersteunen op het gebied van project governance en daarbij ook nog eens in aanraking kom met hele relevante en interessante thema’s als het technisch migreren en verbeteren van data.

Naast het project-werk bij de klant in multidisciplinaire teams vind ik het persoonlijk erg fijn om goed in contact te blijven met mijn directe collega’s van Enterprise Architecture. Op vrijdagen wordt door bijna het hele team bij Deloitte op kantoor gewerkt, waarbij we iedere week gezamenlijk lunchen. Daarnaast wordt er iedere zes weken een Learn&Share georganiseerd, waarbij collega’s vertellen over hun projecten, ervaringen worden gedeeld, nieuwe collega’s worden geïntroduceerd en successen worden gevierd. Bovendien hebben tot mijn grote geluk in mijn eerste paar maanden ook twee hele leuke Enterprise Architecture activiteiten plaatsgevonden. Allereest de vakdagen, twee dagen op een externe locatie waarbij het programma overdag in het teken stond van trainingen en een blik op de toekomst van de Enterprise Architecture, maar in de avond ook ruimte was voor ontspanning waarvoor we een privé kroegje ter beschikking hadden. Daarnaast was er nog het teamuitje, waarbij we zelf mochten varen en solex-rijden, afgesloten met een BBQ en borrel aan het strand. Al deze ontmoetingen in combinatie met een zeer hartelijk welkom vanuit het team vanaf dag 1, hebben er voor gezorgd dat ik mij meteen onderdeel voelde van het team.

Starten bij Enterprise Architecture is boeiend en uitdagend, het team is warm, ambitieus en weet inhoudelijk het verschil te maken!

Bo van der Meer

Business Analyst Enterprise Architecture

Sinds 1 maart ben ik Business Analyst bij Deloitte Technology Consulting, waar ik deel uit maak van de service line Enterprise Architecture. Voor ik aan de slag ging bij Deloitte, heb ik International Business Administration gestudeerd aan Tilburg University, waarna ik mijn master heb behaald in Information Management. Ik heb een passie voor technology, strategy & business, en ben klaar om het verschil te maken! 

Sashil over Deloitte Legal en de inzet van nieuwe technologie in het arbeidsrecht

  • Sashil Durve
  • 07 juli 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven