Strategisch je comfortzone uitgaan

  • Louise van Loon
  • 07 maart 2017
Louise

Mezelf uit mijn carrière- comfortzone te halen, dat was anderhalf jaar geleden voor mij het antwoord op de vraag “Wanneer heb jij voor het laatst iets voor het eerst gedaan?” 

Wanneer heb jij voor het laatst iets voor het eerst gedaan?

Dat moment waarop je jezelf in gedachten vanaf een afstandje observeert en je jezelf ziet rond stuiteren omdat je zulke gave dingen meemaakt tijdens je eerste baan. En toch, toch is daar ook dat stemmetje dat je nieuwsgierigheid naar wat anders aanwakkert. Mezelf uit mijn carrière- comfortzone te halen, dat was anderhalf jaar geleden voor mij het antwoord op de vraag “Wanneer heb jij voor het laatst iets voor het eerst gedaan?”

Hup, die comfortzone uit!

Ik heb met gruwelijk veel plezier en energie gewerkt bij de Rijksoverheid en ben niet vertrokken uit teleurstelling of verveling. Maar hoe gaaf is het als je jezelf het diepe in kunt gooien en eens het andere uiterste van het spectrum opzoekt? Alleen dan maak je dingen mee die je nog niet eerder hebt ervaren, kom je erachter wat je wel en niet leuk vindt, waar verborgen talenten liggen en waar echt je hart ligt.

Van publieke verantwoording naar strategische consulting

Een vaak terugkerende conclusie in mijn werk bij de Rijksoverheid was dat uitvoering van beleid beter moest. De daadwerkelijke uitvoering van dat ‘beter’ lag juist weer bij andere organisaties. Het leek mij mooi daarin een rol te kunnen spelen en om verbeteringen bovendien te koppelen aan de strategische doelen en impact van een organisatie. Na een uitgebreide koffieronde met allerlei organisaties, zowel publiek als privaat, was voor mij Deloitte de plek waarvoor ik het aandurfde mijn stabiele en vertrouwde omgeving los te laten.

In januari 2016 ben ik bij Monitor Deloitte begonnen, de strategietak van Deloitte Consulting. Ik heb in die korte tijd ervaring opgedaan bij een kleurrijk palet aan opdrachten en klanten, tussen publiek en privaat, tussen lokaal en internationaal. Een paar voorbeelden zijn:

  • Een toezicht autoriteit helpen bij het uitstippelen van de beleidsstrategie in het sociaal domein;
  • Grote gemeenten helpen om inzicht te krijgen in hun presteren van o.a. personeelsbeleid en jongeren op de arbeidsmarkt en vervolgens te helpen hoe het beter kan;
  • Marktanalyse en strategie ontwikkeling voor telecombedrijven, uitgeverijen en een advocatenkantoor.

Snoepwinkel

Als ik terugkijk op mijn overstap van de Rijksoverheid naar Monitor Deloitte, is dit een van de beste stappen die ik in jaren heb gezet. Het is erg aantrekkelijk om een stabiele werkomgeving, waarin je jezelf al hebt bewezen trouw te blijven. Pas als je jezelf in het diepe gooit en het onbekende opzoekt, groei je als professional en als mens het hardst. Tijdens mijn werk bij Deloitte in de publieke strategieomgeving kan ik mijn ervaring bij de Rijksoverheid nuttig toepassen en tegelijkertijd bruggen slaan en nieuwe dingen leren.

Deloitte heeft me kansen geboden om het beste uit mezelf te halen en heeft me laten ervaren wat de toegevoegde waarde is van een grote, multidisciplinaire organisatie: het is een soort snoepwinkel vol met kennis en ervaring. Dat heeft in mijn projecten bijvoorbeeld geleid tot samenwerking met collega’s die experts zijn op het gebied van data analytics, duurzaamheid en innovatie.

En de inhoud van die snoepwinkel is beschikbaar voor iedereen, mits je die zelf opzoekt. Want eerlijk is eerlijk: als je iets voor elkaar wilt krijgen, moet daar zelf achteraangaan. Fair enough, toch? Als deze werkwijze jou energie geeft, en als de vraag ‘Wanneer heb jij voor het laatst iets voor het eerst gedaan?” jou getriggerd heeft om na te denken over je eigen carrière, kijk eens bij onze vacatures, of kom eens op de koffie.

Louise van Loon

Senior Strategie Consultant Monitor Deloitte

Louise is haar carrière bij de Rijksoverheid gestart en heeft begin 2016 de overstap naar Deloitte gemaakt. Ze werkt als senior strategie consultant bij Monitor Deloitte, de strategietak van Deloitte Consulting. Ze voert projecten uit voor publieke sector en private organisaties.

Werken bij Tax & Legal Eindhoven (#6) – Deloitte Town Hall 2016

  • Anke Hendrickx
  • 03 maart 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven