Strepen verdienen op de Tax Summer School!

  • Femke Hensens
  • 12 september 2011

Op 24, 25 en 26 augustus vond voor de tweede groep analisten de Tax  Summer School plaats op Sport- en congrescentrum Papendal, te Arnhem.  Als groentje bij Deloitte had ik totaal geen idee wat me te wachten stond, maar het voorbereidende werk maakte mij er wel op attent dat het drie intensieve dagen

zouden worden.

De Summer School met als thema ‘Earn your stripes’ werd gestart met een inspirerend verhaalvanPietHeijn waarin hij onze loopbaan bij Deloitte met de topsportcarrière van Lance Armstrong vergeleek. Niet alleen dit verhaal,  de locatie en de sporters om ons heen deden de Summer School in een sportief perspectief plaatsten, maar ook van onszelf werd de nodige fysieke inspanning verwacht. Na een lange en leerzame eerste dag met cursussen op het gebied van tax accounting en horizontaal toezicht, werd de tweede dag sportief gestart! Om half 8 stond (bijna) iedereen in zijn of haar sporttenue klaar voor een tai-bo sessie, dan wel een rondje te joggen door de ochtenddauw van het Arnhemse buitengebied.

Dag twee werd volledig gewijd aan het thema ‘rente & en schuldvorderingen’. Omdat dit onderwerp op mijn afdeling bijna dagelijks aan de orde komt, vond ik het erg nuttig dat de theorie rondom dit onderwerp uitgebreid werd besproken. Met het rollenspel  ‘belastingadviseur/belastinginspecteur’  kon het geleerde meteen in de praktijk worden gebracht en werd tevens  de gelegenheid geboden je ‘soft skills’ een beetje bij te schaven.

Ook aan de teambuilding was gedacht. Niet alleen waren er voldoende pauzes om je collega’s beter te leren kennen, maar ook het sportieve ‘strepenslag’ droeg hier aan bij. Met onder andere het groepski-lopen en de stormbaan liep het fanatisme soms op tot Olympische standaarden…

Ik kijk terug op drie intensieve, leerzame, maar ook gezellige dagen. De eerste Tax Summer School was wat mij betreft dan ook zeker een succes!

Femke Hensens

Analyst Cross Border

Studeerde fiscaal recht aan de Universiteit Utrecht. Is sinds juli 2011 werkzaam als Analyst Cross Border bij Tax (Industry: TMT) in Amsterdam.

#DeloitteGolf

  • Pim Broere
  • 01 september 2011
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven