Tax in Turkije!

  • Roderick Kuitert
  • 12 september 2013

Een business course wordt vaak gezien als de ideale manier om een kantoor beter te leren kennen. Je gaat een aantal dagen op ‘vakantie’ waarbij je jezelf inhoudelijk en sociaal van je beste kant wil laten zien. Daarnaast wil jij natuurlijk ook het kantoor goed leren kennen. In 2012 ben ik mee geweest met de Deloitte Business Course Tax naar Istanbul en heb ik Deloitte goed leren kennen!

De business course begon met een kick-off in Rotterdam. Hier kregen wij van oud commandant der Strijdkrachten Dick Berlijn een college over de meerwaarde van ‘als team’ te werk gaan. Iets wat tijdens de business course zeker van belang was.

Dag 1
Op de eerse dag kwamen we aan in Istanbul en werden we midden in de stad afgezet. We werden ingedeeld in teams en kregen allemaal een flesje water en een voedselpakket mee. Met je team kreeg je een aantal opdrachten verspreid over de stad. Deze opdrachten kon je alleen uitvoeren door in teamverband te werken. Dit zorgde er meteen voor dat je je team leerde kennen en zorgde ook voor een hele mooie avond verdwalen in Istanbul. Deze avond stond in het teken van ieders persoonlijke kwaliteiten. Met de deelnemende studenten en ook de medewerkers van Deloitte gingen we in op persoonlijke kwaliteiten en verbeterpunten. Door deze intensieve manier van kennismaken leerde je de deelnemers, maar ook de mensen van Deloitte, al snel goed kennen. 

Dag 2
De volgende dag ging natuurlijk vroeg de wekker en werd er afgetrapt met baklava en turks fruit. Hierna kon iedereen fris aan de case beginnen. Deze case bestond uit het adviseren van een grote vastgoedonderneming bij een uitbreiding in Istanbul. Hiervoor moesten wij in korte tijd alle relevante informatie achterhalen en uiteindelijk een gericht advies geven. Ook hier was samenwerking weer van groot belang. De deelnemers van de course bestonden voornamelijk uit fiscalisten en accountants. Daardoor kreeg je een goed beeld van de samenloop van deze twee vakgebieden in de praktijk. Na een ochtend aan de case te hebben gewerkt kregen we even de tijd om Instanbul in te gaan. Tijdens het avondprogramma leerden wij de stad vanaf het water kennen via een cruise over de rivier de Bospurus.

Dag 3
Op de derde dag moest er gepresenteerd worden! Ieder team kreeg de opdracht een kort advies aan de klant te geven in de vorm van een presentatie. Na een ochtend hard werken werden er vier uitstekende presentaties gegeven en dit was de afsluiting van het inhoudelijke deel! De laatste avond werd fantastisch afgesloten in de 360 bar, een club met uitzicht over de hele stad! ’s Ochtends was er nog tijd om een aantal niet te missen bezienswaardigheden te bekijken.

Het waren vier intensieve maar erg mooie dagen! Deloitte behandelde tijdens de business course niet alleen het vakinhoudelijke aspect, maar ook het menselijke aspect. Hierdoor heb ik al snel een duidelijk beeld gekregen van het kantoor en haar medewerkers.

Vervolg
Na afloop van de business course ben ik als werkstudent aan de slag gegaan op de afdeling M&A Tax in Amsterdam. Als werkstudent krijg je verschillende opdrachten, en hierdoor krijg je een goed beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Daarnaast werk je ook nauw samen met je afdeling, waardoor je ook je collega’s goed leert kennen. Ik kan dit iedereen dan ook zeker aanraden!

De Business Course Tax van dit jaar gaat naar Hong Kong! Hier vind je meer informatie.

Roderick Kuitert

Scriptie stagiair - Tax

Mijn naam is Roderick Kuitert, ik ben 24 jaar en ik zit nu in mijn master Fiscaal Recht. Ik heb gestudeerd in Groningen. Op dit moment heb ik al mijn vakken gehaald en hoef ik alleen mijn scriptie nog te schrijven. Dit doe ik bij Deloitte, op de afdeling M&A Tax in Amsterdam. Verder houd ik van tennis en hockey.

Werken aan de publieke zaak!

  • Rob Sijm
  • 11 september 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven