Tax Management Consulting stelt zich voor

  • Gijs Horn
  • 26 november 2012

Het is me de afgelopen tijd duidelijk geworden dat ik moeite heb om een kort antwoord te geven op de vraag: “Maar uh, wat doe je dan precies?”. Deze vraag heb ik bij twee recente gelegenheden toch regelmatig moeten beantwoorden. Ik werk namelijk bij Tax Management Consulting. Netjes afgekort, zoals we dat bij Deloitte erg graag doen, maakt dat TMC (Ik zal dit soms nog voluit schrijven, dan blijft het beter plakken).

TMC events voor nieuwe talent
Ons team heeft zich laatst nader voorgesteld bij ons eigen TMC Recruiting Event; Move Tax Forward (17 okt) en bij een IBB wisseldag (8 nov). Zie je, daar gaan we alweer met de afkortingen. Deze staan voor de ‘Ideale Bijbaan’. Met de nadruk op ídeaal! Bij deze ‘events’ stond TMC centraal en hebben we een kijkje in onze keuken proberen te geven. Ik ben zelf op 17 oktober even bij de borrel aangesloten op ons kantoor te Rotterdam. Misschien was jij daar ook? Ik was die jongen die veel te veel praatte en daardoor (weer) vooral lauwe bitterballen ophad. Bij de IBB wisseldag was ik wat langer aanwezig en heb ik een kort praatje mogen houden over wat ik nu ‘precies’ doe binnen TMC. Daarmee zijn we weer terug bij het begin van deze blog: leg dat maar eens goed uit…

Het Tax team van de toekomst
Tax Management Consulting is namelijk een team binnen Deloitte Belastingadviseurs waar het minder gemakkelijk is om je meteen een helder beeld bij voor te stellen. De meeste van jullie komen/kwamen binnen bij een advieskantoor met een bepaalde voorkeur voor een belastingmiddel en gaan daarmee aan de slag. Zo gaat het doorgaans bij de grote kantoren. Je doet zeg, omzetbelasting of vennootschapsbelasting en je specialiseert je dan bijvoorbeeld verder naar de internationale praktijk. Zo zijn er nog voldoende andere voorbeelden, maar de grote lijn lijkt me duidelijk. Binnen dat ‘kader’ past ons team niet helemaal. Het is allemaal een beetje out of the box wat we doen. Dit was dan ook meteen de boodschap die werd meegegeven aan de studenten die te gast waren tijdens bovengenoemde events: de wereld verandert… en rap ook! Dat fiscale wetgeving veel wijzigt, wisten we al langer, maar nu verandert ook de wijze waarop organisaties met hun fiscale verplichtingen omgaan. Onze diensten en oplossingen moeten daarmee ook out of the box zijn, om daar goed in mee te kunnen gaan.

TMC een smeltkroes van verschillende disciplines
We hebben in ons team een samenraapsel van Deloitters bij elkaar gezet met verschillende expertise om cliënten hun fiscale verplichtingen zo slim mogelijk onder controle te brengen en houden. Zo… korter kan ik het niet maken. Ja, dat is eigenlijk wat we doen. Dus in Amsterdam, Rotterdam en in meer beperkte mate Eindhoven, zitten accountants, consultants en mensen van TAX bij elkaar (en als je goed zoekt, vind je misschien zelfs een verdwaalde antropoloog!), om te zorgen dat fiscaal alles netjes geregeld is bij klanten. Dat bijvoorbeeld de fiscale positie in de jaarrekening klopt, de aangifte van de hoogste kwaliteit is en toch niet te duur hoeft te zijn én dat er weinig risico’s zijn op ongewilde verrassingen vanuit de belastingdienst, die niemand had zien aankomen. Bij TMC hebben we daarmee plaats voor fiscale kanjers, maar ook voor ondernemende Tax Accountants en luitjes die van IT en technologie houden. Die ‘fusie’ van verschillende achtergronden maakt het werk erg leuk en valt bovendien erg goed bij klanten. We zijn in deze crisistijden dan ook nog steeds op zoek naar nieuw talent.

Ervaar TMC
Ik kan me goed voorstellen dat onze TMC ‘taal’ misschien net wat anders klinkt, dan wat er op HBO’s en Universiteiten wordt gesproken bij een fiscale opleiding. Nu ben ik nog niet eens over ‘denken in processen’ of ‘IT die de fiscale processen voldoende ondersteunt’ begonnen. Daarom noemde ik die Ideale BijBaan ook zo ideaal. Dat geeft je de gelegenheid om te zien hoe het er dagelijks aan toegaat bij ons. Dus als je de kans krijgt, pak die ook. Is kei leuk.

We zullen TMC bovendien wat regelmatiger onder de aandacht brengen op werkenbijdeloitte.nl. Iedere maand kun je een blog verwachten van iemand uit ons team. Rene van Gassen, Bert Smit en ikzelf doen uiteenlopende dingen en zodoende hopen we dat jullie je, net als wij, TMC steeds beter kunnen voorstellen!

 

Op 6 december staat het 'Meet Deloitte Tax' event op het programma. Een event dat jij als ambitieuze fiscaal student dus absoluut niet mag missen!

Gijs Horn

Junior manager

Gijs Horn is junior manager bij het Tax Management Consulting team in Rotterdam.

Terug van weggeweest

  • Rob Sijm
  • 23 november 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven