Tax Summer School 2012 – Een terugblik

  • Barbara Visser
  • 17 september 2012

Ook deze zomer heeft de Tax Summer School weer plaatsgevonden! Een moment om collega’s beter te leren kennen, samen vakinhoudelijke kennis op te doen en vaardigheden verder te ontwikkelen. In deze blogpost een terugblik op de Tax Summer School door een aantal van mijn collega’s.


Gijs Horn
Analyst - Business Tax – Rotterdam

“Mijn programma was grotendeels vanuit Tax Management Consulting (TMC) vormgegeven en ging vooral over projectmanagement. Een onderdeel hiervan was de discussie die we hebben gevoerd met Richard Roovers, onze Function Leader van Tax en lid van de Raad van Bestuur. We discussieerden met hem over waar we als afdeling Tax zullen staan in 2020, met stellingen als “Inhoudelijke expertise wordt minder belangrijk in de toekomst” en “Als analyst kan ik een belangrijke bijdrage leveren aan de transformatie van Tax”. Ik kreeg hierdoor het idee dat het MT open staat voor input vanuit de praktijk. Aan de Summer School heb ik een aantal waardevolle en praktische inzichten overgehouden. Het is niet altijd rocket science, maar dat hoeft ook niet. Het is net even een andere bril die je opzet waardoor je verschillende perspectieven ziet.”


Nikie van Dongen

Analyst - Business Tax – Breda

“De eerste dag had het overgrote deel van de analysten een opfriscursus ‘IFRS en Winst’. De tweede dag had ik met een select groepje een cursus over ‘Rente en schuldvorderingen’. Hierbij gingen we dieper in op de onzakelijke lening en diverse renteaftrekbeperkingen. Op de slotdag van de Summer School volgde ik de vakken ‘DGA problematiek’ en het keuzevak ‘Time Management’.”


Satcha Bulwant

Analyst - Indirect Tax – Rotterdam

“De Summer School was voor mij een cocktail van verschillende ingrediënten: de frisse smaak van het netwerken, een grote scheut vaktechniek afgemaakt met soft skills, een pittig scheutje sporten en uiteraard een flinke dosis gezelligheid. Even goed shaken en je hebt een tevreden werknemer die zich prima heeft vermaakt.

Het btw-programma waarbij onder andere nationale en internationale btw- en douane-aspecten, gastsprekers en een Excel-cursus aan bod kwamen, heeft ons weer getriggerd om niet alleen als btw’ers samen te werken, maar ook om met andere afdelingen een mooi resultaat af te leveren. Door de Summer School ben ik er mij bewust van dat Deloitte diverse handige foefjes heeft om efficiënt aan de slag te gaan. Geen overbodige luxe. Met een grotere rugzak aan kennis, tips & tricks, verschillende perspectieven en interessante tools kunnen wij met nieuwe ideeën het Deloitte-kantoor betreden: let’s go VAT! Kortom: op naar de volgende Summer School…”


Bart van Mervennée

Analyst – Cross Border Tax – Rotterdam

“Tijdens interactieve sessies werkten we aan een klantencasus. Bij zowel de introductie op de casus als de vraag zelf werd gebruik gemaakt van korte filmpjes van de klant. In vaste teams konden we de klantenvraag beantwoorden. Deze antwoorden werden beoordeeld door facilitators en door collega’s uit de praktijk. Er werd gelet op de vakinhoud en op specifieke vaardigheden, zoals helder communiceren. Onder het Summer School motto “EarnYour Stripes” hebben we met z’n allen ons beste beentje voor gezet. Het team met de hoogste cijfers won uiteindelijk de Summer School Cup!

Het was leuk om in contact te komen met andere analysten over de hele linie van Tax in Nederland en met hen van gedachtes te wisselen tijdens de verschillende cursussen. Dit heeft mijn netwerk binnen Deloitte vergroot en is – naast de opgedane kennis – zeer waardevol. Voor mij is de Summer School een daverend succes. Mijn dank gaat uit naar het Learning Team voor de organisatie en natuurlijk naar alle deelnemers!

Barbara Visser

Analyst Deloitte Tax

CommunicationMSc VU Amsterdam | TMT tax @ Deloitte | new& social media | marketing | broadcast | music | photo | dinner out | zumba | Travel: HongKong

2x goud voor #DeloitteWish op Creative Excellence Awards 2012

  • Lennart Sloof
  • 14 september 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven