Tax Summer School 2013 – TMC style

  • Gijs Horn
  • 25 juli 2013

Een jaarlijks terugkerend event voor iedereen binnen Tax is de Tax Summer School. Dit houdt in dat we drie dagen te Papendal onze fiscale vak-techniek laten bijspijkeren. Ik zie je denken; “Papendal, waar ken ik dat van?”. Klopt, dat je dat ergens van kent, dat is namelijk het sportcomplex waar de Olympische sporters trainen. Verleden jaar moesten we ons bij het ontbijt een weg banen tussen de kogelstoters, volleyballers en het vrouwen hockeyteam. Dat was dit jaar wat rustiger. Vlak voor Sochi 2014 zal het wel weer storm lopen met topsporters.

Drie dagen Tax Summer School
Over topsport gesproken, maandagochtend vroeg komen diverse tax collega’s met vergelijkbare ervaringsjaren uit het ganse land naar Arnhem gereden om te beginnen aan de Tax Summer School. De opwarmer gaat dit keer over Tax2020. In kort is dit een initiatief binnen Deloitte waarbinnen wordt nagedacht over hoe ons vak er over 7 jaar uitziet.

Onze groep junior managers bestaat uit ongeveer 80 man. Een vergelijkbare groep zal hetzelfde programma in augustus volgen. Zo hebben we nog wat keuze in de planning. Niet iedereen overigens, want voor sommige meer specialistische disciplines zijn er speciale programma’s ingericht. Dat geldt bijvoorbeeld voor onze btw collega’s, alsook voor mijn team: Tax Management Consulting, afgekort TMC. Wellicht is het een idee om eerst hier na te lezen hoe we bij TMC onze dagen vullen.

Het TMC programma
Na een eerste dag gesproken te hebben over onder meer fiscale winstbepaling, staan dag 2 en 3 in het teken van TMC. Het thema van dit jaar is Data Analytics. Iets wat helemaal hot is binnen onze firma. Ruim een maand voorafgaand aan de Tax Summer School zijn we begonnen met wekelijks verschillende voorbereidingsopdrachten te maken. Deze praktische invulling zet zich ook door tijdens de cursus zelf. Als ik een uur heb mogen zitten en luisteren, dan is dat al veel! Extra was dit jaar dat we regelmatige middels vernuftige data analytics tools updates krijgen van onze resultaten. Al snel werd duidelijk dat mijn groepje niet op de hoofdprijs hoefde te rekenen dit jaar. Vast een bug in het systeem…

All work and no play…
Na de cursus is het uiteraard tijd om het met elkaar gezellig te maken. Dit jaar geeft het Young Deloitte Tax team invulling aan het eerste avondprogramma. Door het uitwaaien op een solex door de verrassend mooie omgeving, heeft iedereen weer voldoende energie voor de BBQ en de aansluitende DJ. Het blijft natuurlijk gigantisch leuk om je collega’s te zien hakken op happy hardcore muziek! Persoonlijk word ik om 24:00 nog verrast door mijn directe collega’s met een ietwat ongewone verjaardagstaart. Al met al een prima feestje. Doen we volgend jaar met jou erbij nog eens dunnetjes over!

Data Analytics
Het blijft wel luxe dat we zoveel tijd hebben kunnen besteden aan Data Analytics. Het is namelijk geselecteerd tot één van de groeigebieden van Deloitte. Vandaar dat Deloitte hard op zoek is naar Analytics specialisten die een bijdrage kunnen leveren aan die groei. Het is een cross-functioneel initiatief waarbij je als specialist terecht kunt in diverse disciplines. Wil je meer weten over de mogelijkheden, ga naar: www.werkenbijdeloitte.nl/analytics.

Gijs Horn

Junior manager

Gijs Horn is junior manager bij het Tax Management Consulting team in Rotterdam.

Consulting binnen de mid market

  • Remy Friedrich
  • 24 juli 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven