Taxpeditie – Een ticket naar Boston én een fulltime baan

  • Kurt de Wijer
  • 13 september 2012

In 2011 ben ik mee geweest op de Taxpeditie naar Boston. Het avontuur begon in Amsterdam,tijdens de kick-off dag waar de deelnemers elkaar leerden kennen. . We kregen een klein voorproefje op wat er komen ging. Het resultaat aan het eind van de dag: nog meer onduidelijkheid, een Deloitte-sporttas vol met papierwerk en met wat biertjes op, de trein in terug naar huis. Maar het allerbelangrijkste: een ticket naar Boston!

Een vliegende start
De eerste dag begon op Schiphol waar wij elkaar bij de incheckbalies allemaal weer zagen. Al in het vliegtuig werden we flink aan het werk gezet: tijdens de eerste tussenstop kregen we namelijk de opdracht presentaties te geven voor de deelnemers en de faculty (deelnemende medewerkers van Deloitte). Even lekker filmpje kijken was er dus niet bij! Dit bleek een voorbode voor de rest van de dagen. Het programma is intensief, zowel overdag als in de avonduren. Overdag hebben we veel gepresenteerd en gewerkt aan diverse cases, maar er was ook veel tijd voor andere zaken (zoals shoppen). De avonduren begonnen in de hotelbar, vervolgden hun weg richting een club en eindigden vervolgens weer in de hotelbar. Voor mij is er maar één goede samenvatting van deze drukke week: ‘Work hard, play hard’. De Taxpeditie heeft voor mij een goede kijk in de keuken van Deloitte gegeven.

Het opstapje naar een full-time baan
Tijdens de Taxpeditie heb ik veel met de deelnemende medewerkers gepraat over de sfeer op kantoor. Omdat de klik van beide kanten kwam, heb ik aangegeven dat ik na de Taxpeditie graag als werkstudent aan de gang te gaan zou gaan. Ik ben enige maanden daarna begonnen als werkstudent bij het Cross Border Tax, Technology Media and Telecom (TMT) team in Amsterdam. De werkzaamheden bestaan vooral uit het adviseren van multinationals op het gebied van vennootschapsbelasting en belastingverdragen. Omdat de afgelopen maanden als werkstudent mij zo goed zijn bevallen, heb ik besloten om per november full-time aan de slag te gaan bij TMT. De Taxpeditie is voor mij het opstapje geweest naar een daadwerkelijke full-time baan en ik kan iedereen van harte aanraden zich aan te melden voor deze zowel inhoudelijk als sociaal interessante week.

 

Kurt de Wijer

Werkstudent - Cross Border Tax

Masterstudent Fiscaal Recht UvA Amsterdam, werkstudent Deloitte Amsterdam en per 1 november full time werkzaam bij het Technology, Media, Telecom-team in Amsterdam.

Deloitte Accountancy Experience – Ga jij mee?

  • Vincent van Stijn
  • 12 september 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven