Teamleiderschap: ‘Wanneer je de mogelijkheid krijgt, ben je geschikt.’

  • Jelle van der Lugt
  • 26 november 2020
Jelle

Jelle van der Lugt was teamleider bij het Vattenfall Solar Team. Samen met zijn studententeam werkte hij aan de Nuna 9S en won hij uiteindelijk de Solar Challenge in Zuid-Afrika in 2018. Op dit moment rond hij zijn master Complex Systems Engineering and Management af en is hij auteur van ‘Het boek voor jonge teamleiders’. Over het laatstgenoemde vertelt hij graag verder.

‘Toen ik solliciteerde bij het Vattenfall Solar Team had ik een Marketing & PR functie voor ogen. Een tweede keuze doorgeven was verplicht, dus koos ik na een vriend geraadpleegd te hebben om ook teamleiderschap door te geven. Ik ging op gesprek en deelde mijn ideeën en visie. De uitkomst? Ik mocht aan de slag als teamleider.

Ik voelde me natuurlijk enorm blij, de adrenaline giert je op zo’n moment door het lijf. Het eerste moment dat wij met alle teamgenoten  op een terras zaten en fantaseerden over ons jaar beseften ik welk traject we in zouden gaan. Gepaard met vreugde kwam ook de druk en het onbekende: hoe ga ik dit doen? Ik wou het natuurlijk vanaf het begin goed aanpakken.

Gelukkig kon ik gebruikmaken van Mark Tigchelaar als coach, de ervaringen van alumni en de kennis van partners van het Solar Team. Ik heb talloze uren met iedereen gebeld. Bijvoorbeeld toen we moeite hadden om als team in de racemodus te komen nadat we een half jaar Research & Development hadden gedaan. Voor mij betekende dat schakelen naar snel beslissingen, minder ruimte voor consensus geven en veel feedback geven.

Het lukte mij niet om de verandering naar een racemodus voor elkaar te krijgen. Dus vroeg ik hulp in van een coach om een groepssessie te begeleiden.  In die  externe sessie met de  coach Mark Tigchelaar ‘klikte er iets’ waardoor we omschakelden. Het is verbijsterend wat een coach in een dag kan bereiken wat mij in een maand niet lukte. Een concrete afspraak vanuit die sessie was om elke dag  om 17:00 uur in onze agenda’s vrij te maken om elkaar feedback te geven.

Ik kwam  ook met Deloitte als partner in aanraking. Zij dachten mee met onze engineers over het ophalen van data met onze adaptive cruise control. Maar zij faciliteerden ook een uitgebreide teambuildingsessie, die is mij als teamleider het meeste bijgebleven. De kracht van het investeren in elkaar is enorm. Ik herinner me nog exact de verhalen die teamgenoten deelden. Begrijpen wat belangrijk is voor de ander, is wellicht het belangrijkste ingrediënt voor teamsucces.

Begrijpen wat belangrijk is voor de ander, is wellicht het belangrijkste ingrediënt voor teamsucces.

Het andere deel van teamleiderschap ervaar je in de praktijk. Ik vond het lastig om als leider de controle los te laten. Dat was niet het beeld dat ik in gedachten had van de masculine leiders waar ik tegen opkeek.

Op enig moment moest ik de tactische beslissingen over laten aan de Technisch Manager. Na dat moment verliep het moeizaam tussen ons. Toen dat te lang aanhield en we er zelf niet uitkwamen hebben we samen een coachingssessie gehad met Mark Tigchelaar.  Toen onze coach een gesprek met ons beiden aanging, verwachtte ik dat de Technisch Manager aangesproken zou worden. In plaats daarvan gaf onze coach aan dat ik mijn eigen onzekerheid projecteerde op de beslissingen die de Technisch Manager maakte en dat bij mijn verwachtingen het probleem lag. Dit besef was onverwachts, maar bleek essentieel. In de daaropvolgende periode verliep de samenwerking soepel.

Nu kijk ik terug op een fijne tijd bij het Vattenfall Solar Team. Ik kreeg veel vrijheid en verantwoordelijkheid, dat is achteraf gezien best spannend. Mijn passie voor teamleiderschap heb ik niet van een vreemde. Mijn moeder werkt als psycholoog veel met teams. In lange autoritten naar een vakantiebestemming in Frankrijk, bespraken we casussen. Daarmee had ik al wat basiskennis. Maar teamleiderschap is een vak, zo ontdekte ik. Ik wil mijn leerervaringen delen met mijn boek en hoop daarmee de volgende generatie teamleiders te inspireren.

Na mijn studie wil ik aan de slag met coaching en workshops over teamleiderschap. En zelf continu beter blijven worden natuurlijk, de theorie vind ik razend interessant. Maar uiteindelijk wil ik de praktijk in als teamleider, ik denk nu aan change management bijvoorbeeld.

Of ik alles gedeeld heb nu? Nog lang niet, haha. Maar dit wil ik nog meegeven aan teamleiders in spé: wanneer je de mogelijkheid krijgt, ben je geschikt. Ook jij gaat tegen problemen aanlopen, daar leer je van. Focus naast het bereiken van doelen vooral op je team. Leer elkaar kennen, trek niet te veel naar jezelf toe en maak plezier.’

Jelle van der Lugt

Auteur ‘Het boek voor jonge teamleiders’

Jelle van der Lugt was teamleider bij het Vattenfall Solar Team. Samen met zijn studententeam werkte hij aan de Nuna 9S en won hij uiteindelijk de Solar Challenge in Zuid-Afrika in 2018. Op dit moment rond hij zijn master Complex Systems Engineering and Management af en is hij auteur van ‘Het boek voor jonge teamleiders’.

Een carrière starten tijdens een lockdown

  • Koen Salet
  • 25 november 2020
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven