Technology en digitalisering in het juridische vak? Deloitte Legal!

  • Marlieke Bakker
  • 13 april 2017
Marlieke

Sinds augustus werk ik bij Deloitte Legal op het gebied IP/IT en Commercial Law. Ik houd me vooral bezig met privacyrecht, waarbij we bedrijven en instellingen adviseren over privacywetgeving. Ik focus me daarbij met name op de gezondheidszorg: hoe dienen ziekenhuizen om te gaan met gevoelige gegevens?

Toen ik solliciteerde bij Deloitte, had ik het idee dat ik in een internationale werkomgeving terecht zou komen. Mijn verwachtingen bleken te kloppen: ik werk dagelijks samen met collega’s van Deloitte in het buitenland. Wat ook leuk is, is dat je binnen Deloitte Nederland de voordelen ervaart van een grote organisatie. We werken bijvoorbeeld veel samen met Risk en gebruiken ook allerlei technologische tools die door hen zijn ontwikkeld.

The sky is the limit

Ik krijg bij Deloitte in een vroeg stadium de kans om op zowel persoonlijk als juridisch inhoudelijk vlak te groeien, misschien nog wel sneller dan bij andere bedrijven. Zo heb ik naast alle soft skill-trainingen laatst bijvoorbeeld een vakinhoudelijk privacy-examen gevolgd. Wat deze baan heel uitdagend maakt, is dat je hier al snel verantwoordelijkheid krijgt: ik mag mee naar klanten en ben niet alleen memo’s aan het schrijven.

Deloitte Legal is een ondernemend, snel groeiend team binnen een enorm bedrijf. Omdat we pas een aantal jaar bezig zijn, is er veel ruimte om onze eigen koers te bepalen. Zo ben ik nu dus gericht op de gezondheidszorg, maar de focus zou over een aantal jaar zomaar ergens anders kunnen liggen. Het team is daarnaast jong en flexibel: als je een keer thuis werkt of gaat sporten is dat prima, als je je werk maar afkrijgt. Verder is je netwerk binnen kantoor heel groot: er zijn alleen al in Nederland zo veel vestigingen. Via allerlei evenementen krijg je de kans om je eigen netwerk op te bouwen. 

Deloitte biedt naast je eigen, inhoudelijke werk ook de mogelijkheid om op andere manieren met je vak bezig te zijn. Zo heb ik laatst als coach deelgenomen aan de Dutch Blockchain Hackathon, een evenement waar studenten en IT-ers nieuwe producten en diensten ontworpen op basis van blockchain. Ik voorzag de teams hierbij van juridisch advies. Het was heel interessant om te zien met welke creatieve oplossingen zij kwamen en hoe privacy hierbij een rol speelde.

"Deloitte Legal biedt ook de mogelijkheid om op andere manieren met je vak bezig te zijn. Zo was ik coach bij de Dutch Blockchain Hackathon en voorzag ik teams van juridisch advies."

De jurist van de toekomst

Ik denk dat er in de toekomst meer vraag komt naar breed opgeleide juristen die ook moeten nadenken over de technologische aspecten en digitalisering – E-juristen als het ware. Zelf zou ik me graag verder ontwikkelen tot expert op het gebied van privacy. Ik heb het gevoel dat ik hiervoor bij Deloitte op de goede plek zit.

Marlieke Bakker

Legal Consultant

De Ideale Bijbaan Tax: dé fiscale beleving in een notendop

  • Floris Hupkes
  • 11 april 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven