Terug van weggeweest

  • Rob Sijm
  • 23 november 2012

Nadat ik twee jaar met plezier als consultant bij Deloitte had gewerkt, wilde ik ervaren hoe het is om in de dagelijkse operatie van een complexe organisatie mee te draaien. In combinatie met de behoefte om mijn kennis ten aanzien van control-vraagstukken in de publieke sector te verbreden, deed dit mij besluiten de overstap te maken naar ProRail. Maar al na negen maanden keerde ik als een boemerang terug op het honk.

Leren relativeren
Mijn eerste periode bij Deloitte was behoorlijk wisselend. Ik heb hele positieve gebeurtenissen, maar ook vervelende trajecten meegemaakt. Dit had effect op mij als persoon. De behoefte ontstond om in de dagelijkse operatie van een complexe organisatie te werken. Daarnaast wilde ik mijn kennis met betrekking tot control-vraagstukken verbreden. Ik besloot als Business Controller bij ProRail te gaan werken. Door het geduld dat daar van je wordt verlangd om zaken gedaan te krijgen, heb ik geleerd om te relativeren en de positieve rode draad uit gebeurtenissen te halen. Ik kwam er snel achter waar ik energie van krijg en besefte dat de dynamiek die er binnen Deloitte is in wisselende opdrachtgevers, verschillende vraagstukken en bovenal enthousiaste en inspirerende collega’s, beter bij mij past.

Korte afwezigheid
Na negen maanden keerde ik op dezelfde afdeling terug bij Deloitte. Het leek alsof ik nooit was weggeweest. Niettemin heb ik vanuit ProRail wel een en ander meegenomen naar Deloitte. Omdat ik bij ProRail verantwoordelijk was voor het dragen van meerdere projecten, waar eveneens externen bij betrokken waren, heb ik vanuit de opdrachtgevende rol ervaren wat als toegevoegde waarde wordt gezien door de klant. Daarnaast heb ik geleerd sneller tot de essentie door te dringen en eerder tot werkbare oplossingen te komen. Ook heb ik leidinggevende ervaring opgedaan, niet alleen met het functioneel aansturen, maar ook met een HR-portefeuille waardoor een geheel ander contact kan ontstaan met collega’s. Een ontzettend waardevolle ervaring, waar ik nu bij Deloitte mijn voordeel mee doe.

Work hard, play hard
Deloitte heeft de wil en beleving om de beste te willen zijn, zonder zichtzelf te beperken. En ik krijg telkens weer energie van de drive die een ieder heeft om vol voor kwaliteit te gaan. Er is haast geen betere omgeving om jezelf te prikkelen en je eigen ontwikkelpad ter hand te nemen. Een gezonde dosis zelfbewustzijn en zelfverzekerdheid zijn dan ook een must. Bij Deloitte werkt iedereen ontzettend hard, maar gelukkig is er ook ruimte voor ontspanning. Zo werd bij een evenement op Mallorca, georganiseerd door onze Duitse collega’s, een strakke planning gehanteerd. Uiteraard waren de Nederlanders tijdens de sessies behoorlijk zomers gekleed en elk pauzemoment werd benut om een plons te nemen in het zwembad, dit tot grote verbijstering van onze Duitse collega’s die in pak vanaf de waterkant toekeken. En, zo bleek achteraf, nagenoeg hetzelfde presteerden! ‘Work hard, play hard’, ook dat is kenmerkend voor Deloitte!

Rob Sijm

Manager - Mid Market Consulting

Rob Sijm is manager bij Deloitte Consulting en houdt zich voornamelijk bezig met financieel strategische vraagstukken in het publieke domein, met een sterke focus op gemeenten en sociale zekerheid. Hij heeft een master in Beleid, Communicatie en Organisatie (Vrije Universiteit Amsterdam) en bachelor in Bedrijfseconomie (Hogeschool INHOLLAND).

Een terugblik op Impact Day

  • Sjoerd Twaalfhoven
  • 22 november 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven