Terugblik: Deloitte Intern Talent Day 2010

  • Deloitte Nederland
  • 05 juli 2011
Deloitte

Tijdens de Deloitte Intern Talent Day op 12 mei 2010 kwamen 130 scriptiestagiaires, stagiair(e)s en werkstudenten uit het traject “de ideale bijbaan” bij elkaar. Om kennis te maken én kennis te vergaren.

Maar liefst zes bijzonder gedreven en succesvolle sprekers kwamen aan het woord, die op interactieve wijze het geheim achter hun succes deelden. Met de Amsterdam Arena als passend podium. Eén van hen was ondernemer Oscar Bieleveld, onder meer eigenaar van scriptie.nl. Hij wist bij veel studenten de gevoelige snaar te raken. "Oscar geeft je zoveel stof tot nadenken en wat hij zegt is écht persoonlijk," zo vertelde studente Jesse Boom. Bielevelds boodschap was dat je in jezelf moet geloven en jezelf in alles kunt trainen. Oftewel: luister naar je eigen ik en niet naar andere mensen, want iedereen staat anders in het leven.

Dirk Loots geeft presentatietrainingen waarin hij wetten uit de topsport gebruikt. En zo tot vernieuwende inzichten komt. Studenten Willem Dubbers en Tim Smit: "Hij is zo enthousiast en weet precies het kwartje te laten vallen. Hij heeft ons laten inzien dat het geen zin heeft om alleen maar plannen te maken. Je moet ook doen!" Loots liet de talenten op eigen wijze inzien dat je er met goed inzicht alleen nog niet bent wanneer het aankomt op een perfecte onderhandeling. En over topsport gesproken; wie kan er nu beter vertellen wat je moet doen om topprestaties te leveren dan Olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage? Hij gaf hier dan ook een indrukwekkende presentatie over.

De woorden van Richard Engelfriet, schrijver van het bekende boek Hoe vang ik een rat? zullen de studenten voorlopig nog wel bijblijven. "Kies vooral voor de dingen die je wilt doen en ga niet discussiëren over wat wel en niet waar is. Dat leidt tot stilstand.’’ En met betrekking tot netwerken: "Netwerken is flirten. Het gaat er niet om wat er bij een ander te halen valt maar juist om wat je een ander kunt geven. Zo bouw je een sociale bankrekening op."
Senior consultant in talent development Francoise Gielen verzorgde een zeer professionele training in het stellen van de juiste vragen tijdens bijvoorbeeld een onderhandeling. Want ook vragen stellen is een vak apart. Tot slot gaf de succesvolle ondernemer Coen Koomen de studenten de stimulerende boodschap mee dat je met overtuigingskracht veel meer bereikt dan met woorden alleen: "Geloof in jezelf, dan kun je een leider zijn."

's Middags werd The Game aangekondigd: een spel waarin de talenten in teams via een zoektocht door de Arena en het beantwoorden van quizvragen zich konden kwalificeren voor de finale: een interactieve bowling game op de Wii. Uiteindelijk werden de studenten Ludo Simons en Kitty Allebes de winnaars van een spectaculaire stuntvlucht.
Zoals gebruikelijk bij Deloitte werd het event in een ontspannen sfeer afgesloten met een borrel, waar de ervaringen op de Deloitte-werkvloer én de zojuist opgedane inzichten enthousiast uitgewisseld werden.


 

Deloitte Nederland

Een jongensdroom: The Race Experience!

  • Deloitte Nederland
  • 28 juni 2011
DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven