The beginning of becoming

  • Hendrike Visser
  • 16 september 2013

Nog maar een jaar geleden ben ik bij Deloitte begonnen als staffer op de audit-afdeling van het kantoor te Groningen, met als doel volleerd accountant te worden. Het jaar is, voor mijn gevoel, voorbij gevlogen. Ondanks dat ik veel heb geleerd voel ik me nog steeds een groentje, maar dan wel een waarbij de eerste (spreekwoordelijke) grijze haren beginnen te verschijnen.

Beginning
Vorig voorjaar stond ik voor een belangrijk keuzemoment: wat zou namelijk de volgende stap zijn in mijn, nog maar korte, carrière als academica. Met veel plezier heb ik mijn studie in Economics afgerond, maar het is lastig om hier een praktische invulling aan te geven. Ik wist in ieder geval dat ik niet als voltijd student verder wilde, maar dat ik graag werk en studie wilde combineren. Bij de studie Economie krijg je voornamelijk een breed beeld van de maatschappij en de onderliggende systemen/stromen, maar ik miste nog de specifieke kennis welke in de praktijk (vooral het bedrijfsleven) zo belangrijk is. Ik was op zoek naar een baan waarbij deze elementen aan bod zouden komen.

Hoewel ik altijd sceptisch was met betrekking tot het beroep van accountant (ik blijf toch een econoom), ben ik op aanraden van mijn vader in gesprek gegaan met een accountant. Wat zij mij vertelde over haar dagelijkse bezigheden klonk, tegen mijn verwachtingen in, erg interessant.

No fool
Vanaf dat eerste gesprek begon het idee van accountancy steeds meer uit te groeien tot een mogelijke optie. Om mijn gevoel te onderbouwen heb ik vele websites bezocht en vakspecifieke lectuur gelezen. Van de accountantsorganisaties sprong Deloitte eruit, met name omdat zij zich richt op jonge mensen met ambitie. Ik kon me heel erg vinden in de redenering van een jongeman die net bij Deloitte was begonnen, want hij had ook een algemeen financiële achtergrond en is in de accountancy gaan werken om zijn kennis van de bedrijfskundige en administratieve aspecten te vergroten. ‘Not to be fooled’ was zijn credo. Eigenlijk had ik op dat moment mijn keuze gemaakt.

Becoming
Inmiddels een jaar verder kijk ik met een goed gevoel terug op mijn beslissing van toen. Ondanks dat ik soms met mezelf word geconfronteerd ben ik hier helemaal op mijn plek. Juist door dergelijke confrontaties leer ik wat mijn sterke en verbeterpunten zijn en kan ik mezelf in positieve zin ontwikkelen. Mijn collega’s, welke intelligente, kritische, oprechte en open mensen zijn, dragen hier aan bij. Met vragen kan ik altijd bij hen terecht. Bovendien valt er met hen, ook buiten het werk om, veel lol te beleven. Zo heb ik deze zomer met tien collega’s de Alpe d’Huez befietst met veel mooie (en sterke) verhalen als resultaat. De combinatie van studie en werk bevalt me tevens goed, vooral omdat ze elkaar op veel vlakken aanvullen waardoor mijn vaktechnische kennis sneller toeneemt.

Al met al is het een goede keuze geweest om in de accountancy, en wel specifiek bij Deloitte, aan de slag te gaan. Het is de eerste stap tot het worden van registeraccountant (en nog veel meer dan dat).

Hendrike Visser

Staff - Audit

Hendrike is sinds september 2012 werkzaam als staff op kantoor Groningen op de afdeling Audit. Zij heeft de studie Economics afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen en is op het moment bezig met de pre-master Accountancy.

Tax in Turkije!

  • Roderick Kuitert
  • 12 september 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven