The best ideas of tomorrow are born yesterday!

  • Nataly Katan
  • 15 augustus 2012

Hoe ziet één dag uit het leven van een Deloitter er in 2050 uit? Hebben we dan robotcollega’s? Rijden we in elektrische auto’s naar onze CO2 neutrale kantoren? Als we überhaupt naar kantoor gaan, want de meeste vergaderingen vinden digitaal plaats. Ochtendmensen draaien de vroege uren, nachtbrakers bedienen ’s nachts het (internationale) klanten netwerk. Deze gedachte was mijn eerste braintwist toen ik filosofeerde over welk idee ik zou inleveren voor de TEDxAmsterdam Award 2012.

TEDxAmsterdam biedt op 30 november aan de winnaar van de TEDx Award het podium om een subliem idee met het grote publiek te delen. Een van de thema’s van de award is: ‘City of the Future’ Als ik aan de constructie van een stad in de toekomst denk, kom ik snel uit op Star Trek-achtige taferelen. Vliegende auto’s of juist al het verkeer via ondergrondse tunnels. Communicatie hoeft niet meer te verlopen via hippe apparaten die de naam van een fruitsoort dragen - nee – alle telecommunicatie is geïmplanteerd. Zonnepanelen en water reservoirs staan op elke hoek van de straat. Door graan te verbouwen in leegstanden kantoorpanden, wordt het tekort aangevuld. Niet te spreken over de mensen die op straat lopen; allemaal grijze koppen! Of worden we nooit oud?

Ach… Het hoeft echter allemaal niet zo extreem. Laten we klein beginnen, want de eerste goede ideeën zijn inmiddels al gepost op het interne innovatie platform, Deloitte iSpace: transport via waterwegen, voedselproductie op braakliggend terrein en energie besparen door winkels met schuifdeuren. Deloitte geeft je de mogelijkheid om ideeën vorm te geven en daarmee daadwerkelijk bij te dragen aan de toekomst. Pak je kans om via TEDx te laten zien dat je denkt in mogelijkheden in plaats van problemen.

Heb jij een duidelijk beeld hoe we kunnen bijdragen aan een duurzame ’City of the future’? Doe dan mee met de TEDx Award Challenge en post jouw globale idee voor 3 september op het interne innovatie platform, Deloitte iSpace of stuur hem in via: contest@deloitte.nl.

 

Nataly Katan

Business Analyst

Nataly is sinds juli 2012 werkzaam als Business Analyst bij Deloitte Innovation in Utrecht. Afgestudeerd als MSc Management of Innovation. Haar interesse wordt gewekt door innovatie processen, stimuleren van creativiteit en change management. Wordt blij van koken, boekenwinkels en fotografie.

Deloitte Reaching Peaks: Mount Ararat Expedition 2012 van start!

  • Deloitte Nederland
  • 13 augustus 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven